Re: DPH odečet z roku 2009
Pravdu máte samozřejmě vy. Podmínka dodat.přiznání už zmizela ze zákona od r.2009. § 73/12. Naposledy roce 2008 tam ještě podmínka dodat. přiznání byla. Ale od r.2009 můžeme uplatňovat v řádném přiznání. To asi na Fú ještě tato informace nedorazila.
2008 §73/12
2009 § 73/12
2010 § 73/11
2011 § 73/11
Dějkuji Vám. Pracovnici FU jsem argumentovala zákonem, řekla mi, že nam provede vytýkací řízení, nebo kontrolu. Prostě dodtatečné a hotovo! Tak neinformovaný úředník mě překvapil, v podnělí tam jdu - bez dodatečného, prostě zahájíme vytíkací řízení. Doufejme, že ho povede jiná osoba.
Ano, na prafagraf (tvrdila mi po telefonu že to je novela, to mě zmátlo) se jí zeptám. Dodatečné je možnost, nikoli povinnost, mohla bych ho samozřejmě udělat ale "zablokuje" to peníze na měsíc.
V podnělí se s ní ještě jednou zkusím domluvit, patřičné číslo novely resp. zákona této informované pracovnice (mimochodme na Praze 5) vám v pondělí zdělím, děkuji Vám za cenné příspěvky.
Nějaká "existující" novela, která platí už dlouho (neřekla z jakého roku, nic, pak pohrozila kontrolou) Opravdu tam v pondělí budu argumetnovat §73/11 a dám vám zpětnou iformaci, schválně.
Že se teda opakuji, ale jsem udivená přístupem, máme nového správce daně, před tím jsem to dělala už víckrát a bez problémů.
Pozor:
určitě bych dodatečné daňové přiznání nepodávala.
Podle novely daňového řádu můžete podat dodatečné daňové přiznání na nižší daňovou povinnost, pokud vyšly najevo nové skutečnosti, což faktura na právní služby, které proběhly v roce 2009 není (tedy tou novou skutečností) - §141 odst. 2 DŘ (platí od 1.1.2011). Tím si nepomůžete, naopak.
Novela zák. o DPH platí až od 1.4.Bohužel mohou zahájit na vaše aktuálně podané DPH vytýkací řízení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.