Re: DUZP dříve něž práce a platba
Nemůžete vystavit platný daňový doklad před uskutečněním plnění, vyjma daňového dokladu o přijetí platby.
Už jen z toho důvodu, že si pak protistrana může odečíst dříve, než nastalo zdanitelné plnění.
Můžete vystavit proforma fakturu nebo zálohovou a po přijetí platby můžete vystavit daňový doklad k přijaté platbě.
Na proforma můžete předběžně vyčíslit DPH, ale není dańovým dokladem.
Děkuji za radu,
to je přesně ono. On jim to prý poradil daňový poradce.
Oni mají v interním předpisu, že nemohou přijímat ani zálohovky, ani profaktury, pouze platné DD.
Už jsem to vloňi 2 fy udělala, protože jsme neměli práci a potřebovali jsme ji.)
A můžu za to dostat od FÚ pokutu, když to budu obhajovat. Lepší práci , než nic...
Pozor: tady se účastníte napomáhání trestného činu zkrácení daně.
Pokud vystavíte daňový doklad, a tak umožníte nezákonný odpočet a věděla jste o tom, pak to není o pokutě, ale o maléru
Nějak se mi nechce věřit, že by jim něco takového doporučil daňový poradce.
Děkuji,
mě se také nechtělo věřit. Ale oni to prý také tak dělaji.
On je to DD v hodnotě zálohy.
Tzn. když bych vystavila zálohovku a ona mě to zaplatila hotově, tak ji ten den mohu vystavit doklad o přijetí platby a DD a ona si pak to DPH může odpočíst?
Já se v to mtotiž moc nevyznám. My vedeme DE a tak DPH účtuji normálně až při konečném vyúčtování. Pokud to není fy, která si vymýšlí.
Děkuji moc za rady. Jsem z toho zoufalá. Ona ta fy na tu zálohu ty peníze má....Ale .
Ano to mají. Ale zkouším to nějak vymyslet.
Musím ji nějak přesvědčit. Na tom DPH se jedná o Kč 5000,-.
Zkusím argumentovat, že elektrárny a plynárny jim to také jinak nevystaví , než zálohu a pak doklad o platbě, nebo až na konečném vyúčtování......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.