Re: Poplatek za zpracování
Překladatel na DPP provede překlad,za kterou si řekne 3600.Já udělám mzdu 3060Kč a srážková daň 540Kč.Na účet mu měli poslat 3060Kč,ale poslali o 119Kč méně.Když jsem se ptala,přoč neposlali vše,bylo mi řečeno,že si z toho berou poplatek za zpracování té mzdy.A teď mi vysí na 331 těch 119Kč.A já nevím,jak zaúčtovat a vůbec nevím,co to vlastně je.Náklad?A já blbá jsem to zjistila až teď při uzavírce roku.
No to je možné,ale můj problém to teď nevyřeší.Poplatek mají v podmínkách a překladatel s tím souhlasí.Poplatek se bere pouze jednou.Jedná se jen o pár lidí,kteří si nechtějí udělat ŽL.Když s tím překladatel souhlasí,jeho věc.Já ale potřebuji poradit s tím zaúčtováním.A né soudit firmy.Prosím soustřeďte se na tento problém.Děkuji :-)
Já vím,že nemohu krátit mzdu.Proto mě to ani ve snu nenapadlo.Ale prostě se to stalo.A teď to potřebuji nějak zlikvidovat.Kdybych to věděla dříve,upozornila bych je na to.A jak by jste to řešila,když tento problém nastane před mzdou?Kdyby jste věděla,že odečtou jednorázový poplatek?Odečetla by jste to z hrubé mzdy?Nějak mi to vrtá hlavou.Nechce se mi to nechat jako závazek.
Já bych se s tím zase tak moc netrápila. Je to věc firmy, když si myslí, že je to tak správné. Zaúčtovala bych to jako smluvní srážku ze mzdy a měla bych to podložené tou smlouvou podle které s tím překladatelé souhlasí. Hlavně bych ale nezapomenula dát těch 119 ?? na ostatní příjmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.