Re: kurz při zahr. fakturaci
no jo, ale me to sw neumoznuje. vystavim dobropis s kurzem uc. pripadu a toto vse. to musim tedy jeste nejak pres interni doklady asi, ze ? a tam pouziji kurz dobropisu. Nebo byl by problem kdybych vystavila dobropis hned s kruzem puv. faktury ? stejne by se srovnalo dnem uhrazeni nebo zapocteni, ne ?
mimo kdyz uctuji o zapoctu, tak kurzem kdy uctuji, mame vzdy v den uctovani. je to ok ?
Co máte za účetní programu>>>>>Prosim o radu s jakym kurzem vystavit dobropis v cizi
>>>>>mene.
>>>>>ve stejnem jako puvodni faktura nebo datem kdy
>>>>>vystavuji dobropis - datum účetního případu ? jde o
>>>>>dodani
>>>>>zbozi do EU platci, tak dph nikde neni...
>>>>Stejný, jaký byl použit na původní FA.
>>>dle jakeho paragrafu ,
>>>u DPH je to jasne, tam je na to primo paragraf, ze
>>>DPH
>>>musi byt ve stejnem kurzu jako puvodni faktura, ale
>>>pokud se jedna o účetní případ ?
>>opět s tím bojujete?
>>Datum účetního případu je, tak jak máte ( nebo měla
>>byste mít) v interním předpisu.
>>Obvykle datem vystavení, a tehdy i kurz účetní datem
>>vystavení.
>prosim o radu, a jak mam udelat kdyz vystavim
>dobropis, kurz mam datum uc. pripadu. jedna se o dodani zbozi
>platci, tak bez DPH. jak mam udelat dalsi doklad pro
>dph s kurzem puv. faktury ? to budu nejak pres interni
>doklady ?
Co máte za účetní program?
Půjdeme po krocích.
Smažte ten vytvořený dobropis.
Stoupněte si na řádek s původní fakturou, ke které bude dopropis.
Dejte záznam, dobropisovat, na vytvořeném dokladu nechte dnešní datum, opravte DUZP na datum DUZP původní faktury, datum účetního případu dneškem. Uložte. Objeví se hláška, že až přijetím potvrzení (od odběratele se dostane do DPH). To je v pořádku. Dejte OK.
Jejda, to je super, to me nenapadlo, delat dobropis timto zpusobem. Ale u nas dobropisy a faktury si vystavuji kluci na pobocce. Ale zkusim to ted nejak zavest, abych mohla udelat vzdy ja a timto zpusobem. mam ale "postaru" kurzem ucetniho pripadu dva drobne dobropisy. Takze uctovani do N a V je dnem ucetniho pripadu a pro DPH se pouzije jiny. tzn. ze pokud budu mit pevny kurz, tak pro dph budu muset pouzit denni cnb bud u reverscharge dnem doplneni udaju na fa nebo u dobropisu kurz puvodniho dokladu, kterym bylo vycisleno dph. moc se omlouvam ze to furt resim, ale dnes jsem opravila dobropis prijaty. na 504 minusem jsem zauctovala datem uc. pripadu, tzn. kdy jsem dobropis obdrzela a DPH jsem vymerila, reverscharge, udelala kurzem puvodniho dokladu. je to ok ? a pak se divala na vydane faktury jak to vypada tam a nasla tam dva dobropisy udelane ale kurzem uc. data, bez dph, a tam jsem zas zacala tapat, zda kdyz tam neni DPH tak jak. a vlastne ono se to take uvadi do priznani..
vedeme sklady B, prijemka je v EUR, ktere prepocteme dnem kdy dostaneme zbozi, udelame prijemku v kc. na konci roku nam vyjede stav skladu v kc. to preuctuji z 504 na sklad. a ted si nejsem jista, zda tady je neco k preceni nebo se bere sklad v kc jak mi vyjel k zauctovani ?
a jeste muzu prosim otazku ?
pokud by jsme pouzivali pevny kurz, tak napr. prijatou fakturu z EU zauctuji na 504 pevnym kurzem a reverscharge udelam jakym kurzem ? kdy doplnim udaje, tzn. take tim pevnym ?nebo zde musim prouzit pro ucely dph denni cnb v den doplneni udaju ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.