Vlákno názorů k dotazu Úprava manipulační plochy od ketty228 - Re: Úprava manipulační plochy Máme taky manipulační a odstavnou...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 1. 2011 22:13

ketty228 (neregistrovaný)

Re: Úprava manipulační plochy
    Máme taky manipulační a odstavnou plochu.Odpisujeme jako stavbu.
    Cituji co mám k tomu v počítači uloženo.
    Není technickým zhodnocením pozemku, nýbrž samostatným majetkem - stavbou.
    Zpevněná plocha, kterou je pravděpodobně parkovací, odstavná, montážní nebo skladovací plocha, ať už štěrková, škvárová, panelová, asfaltová nebo betonová, se zatřídí pod kód 211233 – Parkoviště a plochy charakteru pozemních komunikací a odpisuje se v 5. odpisové skupině.

• 31. 1. 2011 22:32

ketty228 (neregistrovaný)

Ještě toto jsem našla.
    Zpevněná plocha:
    Pokud by se skladovací a manipulační plocha prováděla stavebně technickým způsobem, tj. skrytím travnatého povrchu, srovnáním na patřičnou tloušťku štěrkového podloží, zhutněním a pokrytím penetračním makadamem, balenou směsí, asfaltovým betonem nebo litým asfaltem, šlo by o stavbu, tj. investici. V takovém případě by šlo pořízení hmotného majetku podle § 26 odst. 2 písm. c) zákona o daních z příjmů. Tyto stavby se odpisují v 5. odpisové skupině, tj. 30 let.
    Zpevněná plocha -původně travnatý pozemek by se měl zpevnit alespoň štěrkem. V případě pouhého navezení a rozprostření štěrku by se jednalo provozní náklad.

• 17. 9. 2011 11:03

RRR (neregistrovaný)

Dobrý den, omlouvám se,ž e vstupuji do diskuse. Mám trošičku podobný případ. Nyní nám tuto záležitost posuzuje FÚ a vzhledem k výši nákladů (cca 1,5 mil.) vyžaduje aby bylo vše převedeno na majetek. Konkrétně jsme provedli skrivkování terénu - úpravu a navezení zeminy, na určitých částech došlo k navezení štěrku a písku. A po bývalých stavbách (které byly na KÚ vymazány) odstraněny sutiny a zavezním právě štěrkem a zeminou. Vše mělo být završeno zpevněním,a le pro nedostatek fin. prostředku k tomu nedošlo a ani nedojde. Cena odpovídá 5000 m2 úpravy plochy. Nyní FÚ tvrdí,že se jedná o zpevnění a nevím jak jim to vyvrátit. Nemůžete mi poradit, odkud jste čerpala vy? Děkuji R

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).