Vlákno názorů k dotazu Chybně spočít. daň.odpisy upr. až v DPPO od annonym - Re: chybně spočít. daň.odpisy upr. až v Účet...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2011 6:28

annonym (neregistrovaný)

Re: chybně spočít. daň.odpisy upr. až v
    Účet 431 (HV ve schvalovacím řízení ) je účetní hospodářský výsledek a tom budete účtovat (ve vašem případě zisk 431/428). O základu daně z DaP (ve vašem případě ztrátě) neúčtujete.

• 2. 2. 2011 6:36

blanka1 (neregistrovaný)

Dobré ráno, děkuji moc. Potvrdil jste mi co jsem si myslela. Mně jen trochu zmátlo, že v daňovém přiznání mám teď ztrátu a vinou chybně zaúčtovaných odpisů.. je to s.r.o. a neučtuji rozdílné daňové a účetní a tudíž jsem měla blbě i účetní - méně. A právě to mě znejistilo, že vlastně vím, že to měla být tźtráta, ale přišla jsem na to až při daňovém přiznání a v účetnictví se to neopravilo.
    Mohu se ještě zeptat, byl to nákup auta do skupiny 2a tedy na 2 roky. Nákup prosinec leden 2009 dala jsem zařadit až únor.. a když se pak ručně spočítalo chyběl mi jeden měsíc odpisu ( prvních 12 měsíců 60%) v letošním roce to mám udělat jak v účetnictví? dát jen to co správně patří do roku 2010? a tím pádem mi zbude i něco do roku 2011, nebo mám daňově odepsat v roce 2010 vše, ale to by zase daňově nešlo... jsem z toho jelen.. děkuji moc:))

blanka
    také ranní ptáče?:)

• 4. 2. 2011 15:08

annonym (neregistrovaný)

Účetně opravte v r. 2010. Nezapomeňte ale upravit základ daně v DaP k dani z příjmů. U PO to bude uvedeno na ř. 150 DaP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).