Re: Pohoda - mzdy - příkaz
Děkuji za pomoc, ale v nastavení jsem nikde nenašla možnost, aby se mi na příkazu k úhradě u zaměstnanců objevovalo jako vs rodné číslo. Snad jen v ostatních závazcích zadat ručně, ale to se mi zdá dost složité. Mě by to bylo jedno, ale přebrala jsem mzdy kde takto příkazy vystavovali a chtěli by to tak ponechat.
Musí to být v.s.? Nestačilo by zadat r.č. jako specifický symbol?
Mzdy
Personalistika
Účet
Spec.symbol
Máte souhlas pracovníků, že můžete jejich rodná čísla používat jako identifikátor platby?
Podle § 13 odst. 7 zákona č. 133/2000 Sb. je rodné číslo oprávněna užívat nebo rozhodovat o jeho využívání v mezích stanovených zákonem výlučně fyzická osoba, které bylo rodné číslo přiděleno, jinak lze rodné číslo využívat v mezích § 13c odst. 1 zákona č. 133/2000 Sb.
http://www.uoou.cz/uoou.aspx?menu=10&submenu=12&loc=224
V Nastavení/Globální nastavení/ Mzdy jsou různé položky k vyplnění. V tabulce pro sociální pojištění je nutné zadat číslo účtu a pod touto kolonkou je kolonka pro zadání variabilního symbolu. V pracovních smlouvách mám napsáno, že zaměstnanec souhlasí k využitím osobních dat pro firemní (mzdové) účely a k výkazům pro státní instituce a zatím jsem žádný problém neměla. Všechny údaje k platbám zdrav. pojišťovnám nastavuji v Mzdy/Seznamy/Zdravotní pojišťovny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.