Re: Nemocenská a zdr.pojištění
Už se mi to podařilo rozklíčovat. Program spočítal ZP z min.mzdy 8000,-, což je 1 080,-. Odvod za zaměstnavatele z těch 1680,- je 152,-. Takže 1080-152=928,- Kč a tuto částku má pracovník strženou z výplaty. Má to program správně vypočtené?
Ale on je nemocný skoro celý měsíc, jenom za 2 kalendářní dny bude platit ZP a na to mu jeho příjem 1680,- Kč bohatě stačí.
Na netu jsem našla, že když nedosáhne 8 000,-, tak se mu ZP právě počítá z těch 8000,- a ne z jeho hrubé mzdy. Tak teda nevím, protože program to spočítal taky tak.
Tu nemoc tam mám,ale v programu se zadává úplně nakonec. Takže mi ZP spočítá z hrubé mzdy.Musím to dořešit s autorem programu. Jinak všem díky.
tak to jste špatně četla. Dopočítává se, pokud má např. neplacené volno, ale ne když je nemocný. To myslíte, že by zaplatil 1080 Kč zdravotní pojištění, když by měl celý měsíc neschopenku ?
To máte teda pravdu. Já už jsem z toho zblblá. Takže se ZP odvede z jeho skutečné hrubé mzdy: Není tam pro ZP zase nějaký vyměřovací základ? Díky.