Re: jak uplatnit penzijko v DP?
Dělali dobře, aby mu mohli odečíst z daní nějaké peníze museli by za rok přispět více jak 6000 Kč a 500 *12=6000 Kč. Takže už nemusíte nic řešit. Leda, že by si pán navrch ještě platil něco a pak toto by bylo možné odečíst.
příspěvky zaměstnavatele na penzijní připojištění nejsou odečitatelné položka, jen to co si Vás manžel platil sám a ve výši přesahující 500 Kč za měsíc
Paní PavloS a v jakým § je, že příspěvky od zaměstnavatele nejsou jako příspěvky od poplatníka? Myslela jsem si, že i když přispívá zaměstnavatel, tak to jako platí poplatník (zaměstnanec). Děkuji za odpověď a vysvětlení.
Paní PavloS a v jakým § je, že příspěvky od zaměstnavatele nejsou jako příspěvky od poplatníka? Myslela jsem si, že i když přispívá zaměstnavatel, tak to jako platí poplatník (zaměstnanec). Děkuji za odpověď a vysvětlení.
ano navíc fondy (teda já mám tu zkušenost) chtějí platby rozlišovat specifickým symbolem nebo v.sy(např. 333 příspěvek zam-tele, 111 příspěvek zam-ce) navíc ve smlouvě to bývá vždy uvedeno