Re: podnikající manželka v RZ
Určitě bude lepší, aby si i on podal daňovku na Fú, aby předešel problému, kdyby u zaměstnavatele při kontrole jim to neprošlo, a musel by daň vracet. Je pravdou, že jsem nikde nenašla přímo, že manželku OSVČ není možno uplatnit ve slevě, ale jak jsem uvedla, finančák to neuznal s vysvětlením, že jakmile je osvč, nejde to.
U nás v Praze mi to uznali. Hlavně se žádné paní na žádném úřadě nikdy na nic neptejte !!! Plácne první věc co jí napadne. Hezky to napište do DP, podejte a oni pak musí písemně zdůvodnit, co a proč. A když se jí něco nezdá, musí zvednout pozadí ze židle a jít se zeptat někoho chytřejšího, a ejhle najednou to jde!
musím reagovat - pracuji "nedaleko " a toto je opravdu nesmysl, samozřejmě se berou příjmy uvedené v DAP a jsou-li menší než 68tis.,tak je nárok na slevu. Doporučuji přiznání podat a počkat si na písemné vyjádření, zajímalo by mne, na co se odvolají? jinak je možno podat si 3 roky zpětně a uplatnit slevu dodatečně.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.