Re: ZoÚ §3(2)
Děkuji, tak to jste mně potěšil :-)
a v přiznání to uvedu kde? stačí jen období od 30.12.2009 - 31.12.2010? děkuji mnohokrát
Ještě jeden problém s nimi mam a to ten, že zaplatili cca 500 000,- před zapsáním do OR (nemůžu z nich vytáhnout kdy byla přesně podepsána společenská smlouva) jedná se o odkoupení místa kavárny (stoly, židle, prostě nazváno jako odstupné) jako o tom účtovat? nebo vůbec nezahrnovat do účetnictví? mnohokrát děkuji
Ano, stačí jen zadat období od 30.12.2009 do 31.12.2010 a tak mít vyplněné i výkazy.
Pokud je tento majetek používán k podnikání, měl by se nějakým způsobem promítnout do účetnictví. Doufám, že máte k dispozici doklady! Pokud je to takto vysoká částka, mohlo by se jednat o zřizovací výdaje (DNM odepisovaný). Projděte to položku po položce a zkontrolujte se zákonem o dani z příjmů, jestli překročíte 60.000 Kč.
Děkuji,
jak jsem psala, tak se jedná například o stoly (pořizovací cena cca 3000,- za kus) to samé u židlí, a ostatního nábytku který je používán k podnikání. v celku když se to nasčítá tak mi to dohromady dá těch 500 000,- takže ze zákona o dani z příjmů podle mého názoru nepřekročím 60.000 Kč. Jak byste postupoval v tomto případě?
Děkuji za cenné rady :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.