Re: § 188/1 ZP - cestovní náhrady
tady je to černé na bílém:
Komentář k § 188
V tomto ustanovení je upraveno poskytování cestovních náhrad zaměstnancům při vyslání na zahraniční pracovní cestu na základě mezinárodní smlouvy anebo na základě dohod o vzájemné výměně zaměstnanců se zahraničním zaměstnavatelem. Podstata spočívá v tom, že toto ustanovení zajišťuje alespoň to, aby zaměstnanci, kterému na zahraniční pracovní cestě náležejí cestovní nebo obdobné náhrady podle mezinárodní smlouvy, byla zachována alespoň práva, která zabezpečuje ZP. Problém někdy nastává s tím, že nejsou známy obsahy mezinárodních smluv a pak zřejmě nezbývá jiné řešení než to, že práva zaměstnance budou přesně posuzována, případně naplňována až po jeho návratu na základě jeho konkrétních sdělení o tom, co mu bylo v zahraničí skutečně poskytnuto (teprve na základě sdělení zaměstnance lze aplikovat předmětné ustanovení).
Re: § 188/1 ZP - cestovní náhrady
ou přesně posuzována, případně
>>naplňována až
>>po jeho návratu na základě jeho konkrétních sdělení
>>o tom, co mu bylo v zahraničí skutečně poskytnuto
>>(teprve na základě sdělení zaměstnance lze aplikovat
>>předmětné ustanovení).
>
>PÁJO DÍÍKY, PARÁDA! MŮŽETE MI PROSÍM POSLAT ODKAZ, KDE
>JSTE TO NAŠEL? JSEM TEDY PĚKNĚ NESCHOPNÁ, ŽE JSEM TO
>NENAŠLA SAMA...:-( ÁJA
to je sladké tajemství(je to komentář v ZP, který jsem si pořídil), tak ať slouží ke zdraví......to že opisuji, není zase taková sláva, takže žádná neschopná, nedělejte si hlavu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.