Re: Fú kontrola!
A víte, proč máte kontrolu?
Proberte si v duchu všechny zákazníky, kterým jste zpracovali rozpočet a následně při prostavění podle rozpočtu byla nakonec celková oficiální fakturace o dost nižší než původní cena.
Nejste jediná stavební firma, u které kontrolují vše křížem. A která musí dokazovat výši nákladů na jednotlivé zakázky v návaznosti na výnosy.
To já chápu, že mají právo kontrolovat křížově, ale nechápu, že jdou k dodavateli a sedí tam 3h a chtějí objednávku na materiál. Co to je za postup??? Doložily jsme faktury s dodacím listem a stále po nás žádá cenové nabídky. Většinou vše je řešeno na ústním jednáním se zákazníkem, žádná objednávka se nedělá a tak to fungovala celých 11let a nebyl problém. Jetš pán mi říká co mam mít napsané v zálohové faktuře, že nechce v těxtu mít napsáno jen záloha. Peníze souhlasí a co já tam napíšu je snad naše věc. V zákoně o účetnictví není psáno co mám psát do zálohové faktury. Také pořád chce stavební deník, což je v pořádku, ale on ho původně chtěl k faktuře, já přeci nefakturuji dle stavebního deníku. Tohle je na mě moc. Jsme ze zákona povina vést objednávky? Nebo stačí pouze ústní dohoda? Děkuji
>>>>Dobrý den, žádám a prosím zkušené o radu. Nyní se nám
>>>>od srpna táhne kontrola na DPH. Firma se zabývá
>>>>stavebnictvím, jedná se o cenové nabídky. Mi je sice
>>>>děláme,
>>>>ale pouze pro zákazníka a pořád se mění či upravují.
>>>>Jsme povinni tyto nábídky dokládat Fú? Máme
>>>>vystavenou
nevím o co jde FÚ...A to ještě chodí a
>>>>kontrolují
>>>>všechny křížově i velké firmy od kterých odebíráme
>>>>materiál.Docela nám poškozují jméno.Už jsme ztoho
>>>>zoufalí,zřejmě to dojde až na právníka,připadá mi to
>>>>už jako
>>>>šikana.prosím poradťe. Mi se kontrole nebráníme,ale
>>>>jsou
> To já chápu, že mají právo kontrolovat křížově, ale
>nechápu, že jdou k dodavateli a sedí tam 3h a chtějí
>objednávku na materiál. Co to je za postup??? Doložily
>jsme faktury s dodacím listem a stále po nás žádá
>cenové nabídky. Většinou vše je řešeno na ústním jednáním
>se zákazníkem, žádná objednávka se nedělá a tak to
>fungovala celých 11let a nebyl problém. Jetš pán mi říká
>co mam mít napsané v zálohové faktuře, že nechce v
>těxtu mít napsáno jen záloha. Peníze souhlasí a co já tam
>napíšu je snad naše věc. V zákoně o účetnictví není
>psáno co mám psát do zálohové faktury. Také pořád chce
>stavební deník, což je v pořádku, ale on ho původně
>chtěl k faktuře, já přeci nefakturuji dle stavebního
>deníku. Tohle je na mě moc. Jsme ze zákona povina vést
>objednávky? Nebo stačí pouze ústní dohoda? Děkuji
Asi někde je nesoulad mezi tím, co máte v účetnictví, na faktuře, objednávce a stavebním deníku a to, co má např. dodavatel u sebe v účetnictví.
Mj. na základě něčeho mat. objednáváte, neříkejte, že vždy jen telefonicky. Určitě i mailem apod.
Vzhledem k tomu, že v dańovém řádu má správce daně uloženou povinnost vyměřit daň správně, tak se nedivte, že zkoumá všechny okolnosti.
Navíc pořád je důkazní povinnost na vás, vy dokazujete, co tvrdíte ( tzn. to, co máte na fa a obj, popř. dodacím listu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.