Vlákno názorů k dotazu Fú kontrola! od janča38 - Re: Fú kontrola! Cenové nabídky se ke kontrole nedávají...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 3. 2011 7:37

janča38 (neregistrovaný)

Re: Fú kontrola!
    Cenové nabídky se ke kontrole nedávají -jen faktury a pokud je objednávka písemně, tak objednávka a když je větší zakázka,tak smlouva o dílo - já bych si na postup FU stěžovala jejich řediteli a nebo jejich nadřízenému - určitě mají nad sebou další FU

• 3. 3. 2011 8:02

alen1 (neregistrovaný)

Křížově kontrolovat mají plné právo, na tom nic nevystěžujete.
    Pokud je cena dle odsouhlasené cenové nabídky vyšší, než pak bylo fakturováno, může finanční úřad požadovat vysvětlení.

• 3. 3. 2011 8:07

V. (neregistrovaný)

A víte, proč máte kontrolu?
    Proberte si v duchu všechny zákazníky, kterým jste zpracovali rozpočet a následně při prostavění podle rozpočtu byla nakonec celková oficiální fakturace o dost nižší než původní cena.
    Nejste jediná stavební firma, u které kontrolují vše křížem. A která musí dokazovat výši nákladů na jednotlivé zakázky v návaznosti na výnosy.

• 3. 3. 2011 8:42

EK (neregistrovaný)

To já chápu, že mají právo kontrolovat křížově, ale nechápu, že jdou k dodavateli a sedí tam 3h a chtějí objednávku na materiál. Co to je za postup??? Doložily jsme faktury s dodacím listem a stále po nás žádá cenové nabídky. Většinou vše je řešeno na ústním jednáním se zákazníkem, žádná objednávka se nedělá a tak to fungovala celých 11let a nebyl problém. Jetš pán mi říká co mam mít napsané v zálohové faktuře, že nechce v těxtu mít napsáno jen záloha. Peníze souhlasí a co já tam napíšu je snad naše věc. V zákoně o účetnictví není psáno co mám psát do zálohové faktury. Také pořád chce stavební deník, což je v pořádku, ale on ho původně chtěl k faktuře, já přeci nefakturuji dle stavebního deníku. Tohle je na mě moc. Jsme ze zákona povina vést objednávky? Nebo stačí pouze ústní dohoda? Děkuji

• 3. 3. 2011 8:55

alen1 (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, žádám a prosím zkušené o radu. Nyní se nám
    >>>>od srpna táhne kontrola na DPH. Firma se zabývá
    >>>>stavebnictvím, jedná se o cenové nabídky. Mi je sice
    >>>>děláme,
    >>>>ale pouze pro zákazníka a pořád se mění či upravují.
    >>>>Jsme povinni tyto nábídky dokládat Fú? Máme
    >>>>vystavenou
    nevím o co jde FÚ...A to ještě chodí a
    >>>>kontrolují
    >>>>všechny křížově i velké firmy od kterých odebíráme
    >>>>materiál.Docela nám poškozují jméno.Už jsme ztoho
    >>>>zoufalí,zřejmě to dojde až na právníka,připadá mi to
    >>>>už jako
    >>>>šikana.prosím poradťe. Mi se kontrole nebráníme,ale
    >>>>jsou
    > To já chápu, že mají právo kontrolovat křížově, ale
    >nechápu, že jdou k dodavateli a sedí tam 3h a chtějí
    >objednávku na materiál. Co to je za postup??? Doložily
    >jsme faktury s dodacím listem a stále po nás žádá
    >cenové nabídky. Většinou vše je řešeno na ústním jednáním
    >se zákazníkem, žádná objednávka se nedělá a tak to
    >fungovala celých 11let a nebyl problém. Jetš pán mi říká
    >co mam mít napsané v zálohové faktuře, že nechce v
    >těxtu mít napsáno jen záloha. Peníze souhlasí a co já tam
    >napíšu je snad naše věc. V zákoně o účetnictví není
    >psáno co mám psát do zálohové faktury. Také pořád chce
    >stavební deník, což je v pořádku, ale on ho původně
    >chtěl k faktuře, já přeci nefakturuji dle stavebního
    >deníku. Tohle je na mě moc. Jsme ze zákona povina vést
    >objednávky? Nebo stačí pouze ústní dohoda? Děkuji

Asi někde je nesoulad mezi tím, co máte v účetnictví, na faktuře, objednávce a stavebním deníku a to, co má např. dodavatel u sebe v účetnictví.
    Mj. na základě něčeho mat. objednáváte, neříkejte, že vždy jen telefonicky. Určitě i mailem apod.
    Vzhledem k tomu, že v dańovém řádu má správce daně uloženou povinnost vyměřit daň správně, tak se nedivte, že zkoumá všechny okolnosti.
    Navíc pořád je důkazní povinnost na vás, vy dokazujete, co tvrdíte ( tzn. to, co máte na fa a obj, popř. dodacím listu)

• 3. 3. 2011 8:59

EK (neregistrovaný)

To já chápu. Cenové nabídky existují, ale jejich mnoho k zakázce a neustále se předělávali, že zthoho nevyčte zda tam to bylo nebo ne. Tak leda mu zaslat všechno at´se btom pohrabe..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).