Re: Pracovní smlouva-jednatel
To bych rád měl tu jistotu, že mi někdo (!) "nevymyslí" judikát, že vedoucí obchodního oddělení je činnost překrývající se s povinnostmi statutárního zástupce (obchodní vedení společnost ?).
Vzhledem k tomu, co např. ze zmíněného NSS padá za perly, se obávám, že jakákoli predikce čehokoliv je chůze po velice tenkém ledě. Pájo, ani to snad nemyslím jako polemiku. To je jen takový povzdech ...
Wolejjofko,
přesně tak jsem to myslel. Tazatel neřekl na jakou funkci má být pracovní poměr. V tom dnešním zmatku není kam spěchat. Ten zákon snad vypotí rychle.
Navíc u jednatele není nemocenská a tím je nižší i daň z příjmů, tak proč by jednatelé prahli po HPP? Asi aby jako zaměstnanci vyplňovali docházku? :-))
Hezký den!
Tak se nám debata trošku "zvrtla" do jiných dimenzí. :) Mě jde pouze o to, zda jednatelé, kteří již jsou zaměstnanci, musí mít písemně sepsanou smlouvu na hpp.oni mi totiž tvrdí, že na PSSZ jim řekli, že pokud jsou jednatelé, tak smlouvu sepisovat nemusí. Díky za odpovědi.
Podle ZP je povinností uzavřít smlouvu. O výjimce pro jednatele nevím.
Navíc je problém, kdo by měl smlouvu podepsat za společnost. Pokud je druhý jednatel není problém. Pokud je jen jeden jednatel musí někoho zmocnit aby za společnost uzavřel smlouvu se zaměstnancem, který je mimo to i ve funkci jednatele. Je na to judikatura.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.