Re: pronájem bytu prosím Karl
No to jste mi nasadil brouka .. dělala jsem přiznání dceři - a ani by mne tato vyrianta nenapadla. Do příjmu jsem dala opravdu jen to co je za nájem - tj. zálohy na energie,služby a i příspěvek do fondu oprav jsem nezahrnula. Zdůvodnila bych to tak - že nájemce byt a společné prostory užívá a opotřebovává, tedy je v pořádku, že do fondu přispívá - ale názor Fú snad ani nebudu zjišťovat. Kopii smlouvy jsem připojila k přiznání - tak uvidím co se bude dít. Předpokládám, že pokud rozhodnou o správnosti či nesprávnosti vyúčtování tak určitě dají vědět a také, že jejich stanovisko je konečné - že by se nemělo stát, že si sami sobě zjistí za několik let chybu a doměří.
Re: pronájem bytu prosím Karl
Do příjmů jsem zahrnula i fond oprav v minulém roce. Dotaz jsem tady vznesla a nikdo se mi neozval. Proto se táži i nyní. A jak vidím zahrnu i letos. Opět mám fond oprav uveden na vyúčtování. Myslím si, že se službou to nemá nic společného. Voda, teplo a atd. je vyčísleno samostatně a oni si platí co spotřebovali. Nebo se mýlím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.