Re: Přechod z výd. % na skut. - dod. DPF
Dobrý den, sice taky trochu nechápu smysl, ale dodanit opravdu musíte. Obávám se (to nevím přesně), že musíte podat i opravný přehled na OSSZ, protože v roce 2009 byl již v přehledu uváděn daňový základ, který vy nyní změníte dodatečným daňovým přiznáním. Zdravotní pojištění je správně, tam se jedná o příjmech a výdajích a částku za faktury uvedete až v roce 2010.
Dodatečné přiznání jsem vyplňovala stejně jako řádné, akorát jsem do přílohy do tabulky E uvedle dodaňované pohledávky - to se pak přenese do řádku 105. Potom ještě samozřejmě vyplníte oddíl 6 v přiznání.
Penále vám doměří, ale vy si požádáte o odpuštění z důvodu změny uplatňování výdajů. Snad vám ho odpustí.
Re: Přechod z výd. % na skut. - dod. DPF
*** díky moc za odpovědi. Já se domnívám, že tím, že není možné měnit uplatnění výdajů je myšleno v průběhu zdaňovacího období, jinak by se fakt nedalo změnit nikdy ...
S dodaněním pohledávek jste mě moc nepotěšila s těmi pohledávkami, je fakt že v našich zákonech se moc logiky hledat nedá -((
Díky moc, hezký večer. V.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.