Re: Převod zůstatku - zásoby účtování B
Nejlépe prodat zásoby, třeba i za 1,- Kč a vydat vše ze skladu za nákupní ceny. Je to daňově uznatelný náklad, koruny budou tržbou, tedy výnosem.
Až teď jsem si všimla, že účtujete způsobem B, takže jen odúčtujte na 504. Ale stejně byste neměli mít žádné zásoby, když končíte.
no zásoby mám jen účetně. systém mi každý rok automaticky převedl na 132 konečný stav, který mi tam ted zůstavá. takže to udělám 132/504?
já tedy nerozumím tomu "zásoby máme jen účetně", k účtu 132 musíte mít provedenu fyzickou inventuru, jejíž hodnota je zapsána na účet 132.. pokud odúčtujete 504x132, tak Vám nějaké zásoby musely zůstat
Já tomu rozumím tak, že je to zůstatek (inventura) z minulého roku, která ještě nebyla odúčtována do nákladů. A že nyní již žádné zásoby nemají a zůstatek 132 i fyzický stav bude nulový. Nebo je to jinak?
Ano, přesně tak to je. je to zůstatek (inventura) z předminulého roku, který jsem bohužel nějak neřešila, tudíž jsem to zaúčtovala špatně. tak i tak jsem ve ztratě :o(( fyzicky nic nemáme