Re: Cestovní příkaz -prosím v.e.n.d.y
Mám obavu, že se tomu ani takto nevyhnete.
Jedině v případě naprosto pravidelných cest zaměstnancem ( a to bez vyjímky), např. jezdí každý čtvrtek, by o tom snad šlo uvažovat.
Potíž je v tom, že zaměstnavatel před cestou specifikuje podmínky, za kterých se pracovní cesta koná. A to nebude vždy stejné.
Já bych se držela zákona tedy ZP striktně.
Vy se chcete dostat opravdu do průšvihu.
Co je napsáno v zákoníku práce?
1) Podmínky, které mohou ovlivnit poskytování a výši cestovních náhrad, zejména dobu a místo nástupu a ukončení cesty, místo plnění pracovních úkolů, způsob dopravy a ubytování, *****určí předem písemně zaměstnavatel******; přitom přihlíží k oprávněným zájmům zaměstnance.
-----------
Vnitřní předpis a ujednání v něm, které nejsou v souladu se zákoníkem práce ( a obecně se zákony jako takovými) jsou vám na nic, jsou neplatné.
Vy chcete jednou platit náhradu škody místo zaměstnavatele?
Je-li jednou něco takto dáno zákonem, tak nad tím nepřemýšlím, jak to obejít, a to ani na pokyn zaměstnavatele.Hrubě se to nevyplácí. Žaloby o náhradu ze strany zaměstnanců jsou dost časté a pokuty inspektorátu práce zase dost mastné.
Jak to prokážete,tedy nezpochybnitelnost a výši. Už v tom vnitřním předpise, tak, jak chce tazatelka.
Dobře víte, že vnitřní přepis, který upravuje mzdové a jiné nároky zaměstnanců (dle §305 ZP )je právně závazný a vymahatelný.
Já bych se do toho takto nepouštěla. Docela nedávno jsem řešila pracovní úraz zaměstnance, který se stal na benzince při pracovní cestě a byli jsme docela rádi, že máme vše v pořádku.
Jak to prokážete,tedy nezpochybnitelnost a výši. Už v tom vnitřním předpise, tak, jak chce tazatelka.
Dobře víte, že vnitřní přepis, který upravuje mzdové a jiné nároky zaměstnanců (dle §305 ZP )je právně závazný a vymahatelný.
Já bych se do toho takto nepouštěla. Docela nedávno jsem řešila pracovní úraz zaměstnance, který se stal na benzince při pracovní cestě a byli jsme docela rádi, že máme vše v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.