Re: Podpora v nezaměstnanosti
Podpora se bude počítat z průměru (z předchozího čtvrtletí). § 351-362 Zák. práce
Výpověď dohodou byste dostat neměla, protože to je nesmysl
Buď dostanete výpověď (2 měs. výp. lhůta) nebo dohoda (dohodnete se, kterým dnem PP skončí - tedy bez výp. doby - a také si pohlídejte, aby tam bylo uvedeno, že máte nárok na odstupné).
Takže pokud bych šla na podporu od dubna,tak se podpora bude počítat za 1- 3 /2011? Dělám na zkrác.úvazek,takže mám průměr 5tis., a z toho mi daj buď teda 45% nebo 65% dle toho jak bude ukončení PP, nebo je tam taky nějaká minimální podpora jako. A když mi dá zaměstnavatel výpověď s 2měs.výp.lhůtou, tak pak budu mít nárok na těch 65%? Jsem z toho nějaká zmatená.
Nezáleží na tom, kdy půjdete na ÚP, ale na tom,kdy dojde ke skončení p.p., Skončíte-li v březnu, budete mít podporu z prům.čistého výdělku, který bude spočítaný z platného průměr.hrubého výdělku ( za poslední čtvrtletí, to je spočítaného ze 4. čtvrtletí), toho, který se v březnu( a celé 1.čtvrtletí) používal pro náhrady mzdy.
Kdybyste dostala výpověď s odstupným,budete podporu pobírat až po uplynutí tolika měsíců, za kolik náleželo odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.