Re: OT:kontrola VZP,nervy na pochodu
Jo, já se snažím,paní z VZP ale moc ne,pořád říká,že to je můj problém,který si mám vyřešit, ji to prý nezajímá.Už jsem se trochu uklidnila,já nemám ráda,když na mě někdo ječí a nepustí mě ke slovu. Tak,teď jsem se trochu "vykecala" a je mi líp.
tak na blbce se dá narazit všude, ale musím říct, že většinou se dá se všemi rozumně domluvit a vstřícný přístup se mi vždy vyplatil. Někdy je to s nepříliš inteligentními úřednicemi těžší, ale po dobrém to nějak dopadne vždy. Tak držím palce.
Schválně jsem si zavolala na kontrolní oddělení VZP - je to nesmysl. Pokud ten člověk pojištěný státem (např. ČID) je stále zaměstnancem, neodhlašuje se když má nepl. volno. Neodvede se za něj nic, protože pokud je pojištěný státem, není povinnost při nepl. volnu odvádět ZP - to, proč se neodvedlo, že pak případně dokládá při kontrole (a navíc ho máte nahlášeného pod kódem D). Ale neodhlašujete ho a po vyčerpání nepl. volna znovu nepřihlašujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.