Vlákno názorů k dotazu Daňové přiznání - jak na něj při ztrátě od misulak - Re: Daňové přiznání - jak na něj při...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 3. 2011 20:22

misulak (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání - jak na něj při ztr
    Dobrý večer, Katko,

zkusím poradit, ale abych Vám neřekla bludy, tak jsem si to raději zkusila nacvakat do počítače...
    Ta částka -111.078,- se Vám z přílohy č. 1 přenese také do řádku č. 37 a formulář Vás pak dál povede do řádku 41 a 41a. Na řádku 42 Vám formulář říká, že tam chce údaj z řádku 36a + kladnou hodnotu z 41a, Vy jste v mínusu, tak tam bude nula a pak až k 61, kde je 111.078,- (plusem, ne mínusem!). Ale řádek 55 mi tady vychází nulový.
    Říkáte, že nemáte odpočty, tak snad jen ta sleva na poplatníka... Pak taky jestli třeba někde nepracoval, tak musíte vyplnit i tab. č. 1. a uvést i kolik zaplatil na dani...

Zkuste si stáhnout nějaký interaktivní formulář, ten Vám hodně pomůže a nemusíte to vypisovat ručně. Třeba tady na Businessu jsou šikovné šablony, nebo i na jiných stránkách jsou taky volně ke stažení daňová přiznání, např. Měšec má taky dobré apod. Většinou fungují tak, že když vyplníte přílohy, tak si formulář doplní čísla, kam je potřeba a Vy si pak třeba už jen doplníte odpočty a tak - zkuste si to a uvidíte, co Vám vyjde.

Snad jsem aspoň trošku pomohla, ale budu ráda, kdyby se přihlásil třeba ještě někdo jiný s doplněním nebo nějakou další radou.

Míša.

• 16. 3. 2011 22:35

nikol1909 (neregistrovaný)

http://www.mesec.cz/kalkulacky/danova-kalkulacka/ mám sice program, ale vše si kontrulji na této kalkulačce a vše mi vychází...zvolte si typ, jestli je to pro podnikatele nebo zaměstnance...zadejte hodnoty potom výpočet a máte skvělou kontrolu...a potom zde máte formulář http://business.center.cz/business/sablony/s3-priznani-k-dani-z-prijmu-fyzickych-osob.aspx

• 16. 3. 2011 23:54

KatkaB (neregistrovaný)

Dekuju vsem moc za rady ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).