Vlákno názorů k dotazu Kdy je začátek podnikání? od V. - Re: kdy je začátek podnikání? Zahájení výdělečné činnosti :...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 3. 2011 17:42

V. (neregistrovaný)

Re: kdy je začátek podnikání?
    Zahájení výdělečné činnosti : rozhodující je okamžik skutečného zahájení podnikání, tedy samotné vystavování faktur, objednávek, uzavření smluv, zahájení samotného výkonu výdělečné činnosti a podobně. Za zahájení výdělečné činnosti se nepovažuje pouhé získání živnostenského listu.

Jaké datum jste nahlásila jako zahájení výdělečné činnosti na OSSZ a na zdravotní pojišťovnu?

• 16. 3. 2011 18:23

Elena001 (neregistrovaný)

Potrebuju pomoci s tim stejnym
    Dobry den, nejsem autorem teto zpravy, ale jsem ve stejne situaci. Dokonce mam registraci take 7.9.2010. Na OSSZ a VZP jsem byla hned v tom stejnem tydnu a prvni pojisteni jsem platila 8. rijna.
    Automaticky jsem dala, ze jsem podnikala 4 mesice, i kdyz prvni vydelek mam az z rijna.

Nevim tedy, jestli jsem platila socialni a zdravotni i za zari nebo az za rijen a je v tom vubec nejaky rozdil?

Dekuju za odpoved. Elena

• 16. 3. 2011 19:37

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Potrebuju pomoci s tim stejnym
    8.10. jste platila za září, tedy celkem 4 měsíce. Pokud jste vydělala "málo", vyšlo vám pojistné míň než minimum a musela jste doplácet na minimum, bylo by lepší 3 měsíce. Pokud jste vydělala "hodně", je to jedno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).