Re: VÝPOVĚD-jak na ní?
Jedná se mi totiž o dobu mezi 21.3.2011(kdy ukončím prac.poměr) až 1.4.2011(kdy nastupuji u jiného zaměstnavatele)tj.9dnů-to se budu muset asi nahlásit na ÚP.
Ještě malý dotaz když dám výpověd ve zkuš.době k 21.3.2011
tzn.o toho dne tj.od 21.3.2011 jsem mimo prac.poměr nebo až od 22.3.2011 a od tohoto data se musím zaevidovat na UP??
Na úřad práce se hlásit nemusíte. Hlásit se tam je vaše právo, nikoliv povinnost. Vzhledem k tomu, že nebudete bez práce celý kalendářní měsíc, nevzniká vám ani povinnost doplácet si zdravotní pojištění. Takže máte-li nové zaměstní od 1.4., vůbec nevadí, když zůstanete pár dnů nezaměstnaná. Zaevidovat se na ÚP samozřejmě můžete, učiníte-li tak do 3 pracovních dnů, budete zaevidována následujícím dnem po skončení pracovního poměru.
Ve zkušební době doporučuji nedávat výpověď, protože by vám běžela výpovědní doba, což vy nechcete. Chcete nastoupit do práce někde jinde.
Takže napište "zrušení pracovního poměru ve zkušební době". Nemusí to být 3 dny předem. A také nepište "ke dni", sama vidíte, že to si každý vykládá jinak. Napište jasně a srozumitelně: "posledním dnem pracovního poměru bude ten a ten den."
Na poslední den ZD jsou různé názory, já bych řekla, že 19.3., někdo říká že až 20.3. Každopádně nejpozději ten den oznámíte, že končíte v ZD a skončila jste . NEBO se můžete domluvit na skončení pp dohodou k 31.3., ale tu dohodu musíte mít sepsanou ještě před 19.3., protože s tím z-tel taky nemusí souhlasit. Když dáte po 20.3. výpověď, poběží vám 2 měsíce výpovědní doba a jste v pytli. Nechozením do práce si koledujete o malér.
Ten poslední týden na ÚP můžete i nemusíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.