Vlákno názorů k dotazu Intrastat - faktura za 0 (vydaná) od Naja - Re: Intrastat - faktura za 0 (vydaná) Podle mého...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2011 15:11

Naja (neregistrovaný)

Re: Intrastat - faktura za 0 (vydaná)
    Podle mého názoru: INTRASTAT není o toku peněz, ale o toku zboží. Takže já bych zboží uvedla s cenou, za jakou by bylo prodáno, kdyby se skutečně fakturovalo.

• 21. 3. 2011 14:21

fidelka (neregistrovaný)

Pokud to byla bezplatná náhrada , tak se to do INTRASTATU dává s tímto kodem :

22- Bezplatná náhrada za vrácené zboží, jehož předchozí odeslání nebo přijetí se označuje kódem povahy transakce začínajícím číslem „1“.

A cena původní , co byla za původní zboží.
    Oprava i když to nepřesáhnete je lépe udělat. Protože na některých celnicích to vyžadují. Vezmou si faktury a bude jim tam chybět....
    Pokud je chyba v něčem ,tak se ty procenta tolerují ,ale pokud faktura chybí ,tak by se mělo opravovat....

• 22. 3. 2011 14:48

anti (neregistrovaný)

Nevím, jestli jsem se v původním dotazu správně vyjádřila. Toto zboží, které má kladnou hodnotu na faktuře - není NAHRADA - je to prodaný další kus a odečten je neopravitelný kus, který jsme nevydobropisovaly, ale odečetly na faktuře.
    Dočetla jsem se toto:

Zboží je vráceno a hodnota vrácené dodávky je v další dodávce odečtena z fakturované hodnoty - pokud se jedná o další dodávku (při pravidelných odběrech) a nikoliv o náhradní zboží, bude vykázaná v Intrastatu po kódem 11 s fakturovanou hodnotou uvedenou v průvodních dokladech, tedy sníženou o hodnotu vráceného zboží.
    Nějak se v tom ztrácím.

• 28. 3. 2011 9:14

fidelka (neregistrovaný)

Vy do INTRASTATU musíte dát - kód 11 - a hodnotu bez toho odečtení. Tzn. původní hodnotu zboží , jako kdyby na faktuře žádný odpočet nebyl. Protože toto zboží nesouvisí s předchozím. Pokud to task dobře chápu. Vy jste jim to odečetli , nové zboží nemá žádnou souvislost s původním zbožím !!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).