Re: statistický výkaz-náklady práce
Statistika je jenom statistika a je to přesný součet nepřesných čísel...
Ale vážně : údaje by samozřejmě měly být právdivé, můj názor je, že by měly být alespoň uvěřitelné. Pokud nějaké číslo pro mne není jednoduše dostupné, tak ho odhadnu. Výkazy vyplňnuji elektronicky, takže eliminuji formální chyby - a věcný obsah nikdo nezkoumá. Vyplňování výkazů nepřináší firmě žádnou hodnotu.
Na druhoiu stranu Vámi zmiňované údaje považuji za docela důležité, protože svědčí o efektivitě firmy. Obzvláště u mého předchozího zaměstnavatele to byly dost sledové údaje, které se reportovaly i mateřské spol. do zahraničí.
už jsem také koukala na to, že to jde elektronicky, což je určitě výhoda. problém je to, že prostě nemám program, který by tyhle údaje nějak cíleně sledoval, nevyjedeme žádná sestava, kde bude to, co potřebuji. Samozřejmě, že mzdové listy tyhle údaje obsahují, ale pak nastává ta otročita to ručně vysčítávat zaměstnance po zaměstnanci...ale určitě to přežiju :). Spíš mne zaráží ten dost "nevhodný " termín, do 31.3., kdy účetní mají plno práce s daněmi... Nenadělám nic, vím, jen jsem chtěla rychlý fígl.. :)
Podle mých zkušeností není termín zásadní, pár týdnů zpoždění se určitě snese. Já mám rekord 2 měsíce a ještě mi děkovali, že jsem to vůbec poslal.
Ohledně zpracování : snad z každého SW lze exportovat data do Excelu, z některých i přímo z obrazovek. Co používáte ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.