Vlákno názorů k dotazu Změna režimu v DPH a přiz. k dani z příj od astrolog - Re: Změna režimu v DPH a přiz. k...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2011 14:13

astrolog (neregistrovaný)

Re: Změna režimu v DPH a přiz. k dani z
    Nebylo by jednodušší se na to vykašlat?
    Dejme tomu: koupil jste monitor za 1.200 Kč 31.8.2010. Celá částka je daňově uznatelný výdaj pro DE.
    1.9. jste se stal plátcem DPH. Teď si nárokujete 200 Kč na DPH a v DE 2010 musíte snížit daňově uznatelné výdaje o 200 Kč. Takže nula od nuly pojde.
    Kdyby Vám ty dvě stovky na DPH vrátili v r. 2010, byl by to pro Vás stejně daňový příjem (vizte pokyn D-300).

Hezké odpo

• 21. 3. 2011 19:09

MIchal V. (neregistrovaný)

Re: Změna režimu v DPH a přiz. k dani z
    Jde asi o 520,-- Kč, já jsem uváděl jen příklad a ještě jsem se spletl v částce a DPH jsem si uplatnil správně při odpočtu hned v tom prvním účetním období po toím co jsem se stal plátcem DPH, udělal jsem to nevědomě. Teď jen v dodatečným přiznání budu opravovat řádek a kromě toho jsem i špatně počítal DPH, tak na to podávám dodatečné přiznání z DPH a budou mi celkem vracet asi 900 Kč v tomto roce 2011 - je to z III. a IV. čtvrtletí roku 2010, ale to neovlivňuje daňové přiznání z příjmu. Jen těch 520 Kč ovlivňuje daň z příjmu ne a to musím nějak zdanit, když jsem to tak už udělal?Jde mi ale o ten správný postup, jestli to nechat v tom řádku 102 a nebo dát do řádku 105?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).