Re: SP vyměř.základ - moc prosím
Podnikal loni celý rok? Kolik zaplatil na pojistném?
Chyba je asi v tom, že jste počítala (ř. 26) ze 100%, nikoliv z 50% daňového základu.
Zkouším počítat: daňový základ 111.640,-, z toho pojistné 29,2% = 32.599,- (mělo být poloviční, dopočítané do pojistného z min. vyměř. základu, tedy 20.636,-). Měsíční záloha 2.717,- mi vychází z pojistného ve výši 32.599,- Kč. Měla být vypočítána: 1/12 loňského pojistného 1.720,-, což je málo, proto je třeba navýšit do minimální zálohy 1.731,- Kč.
Re: SP vyměř.základ - moc prosím
Tak to bude muset vysvětlit PSSZ. Nevím, jestli se doberete pravdy. Klient odevzdal přehled za rok 2008 s doplatkem cca 500,- Kč, doplatil a za měsíc mu PSSZ poslala poštou cca 4.500,- Kč. Tyhle záležitosti jdou zcela mimo něj, takže peníze sbalil a utratil. Dověděla jsem se to až téměř za rok, když přinesl útržky složenek. Hned jsem vystartovala na PSSZ, ale v klientském centru jen krčili rameny, nikdo mi nedokázal říci, proč mu vrátili přeplatek, když dlužil. Stáhli si to zpátky ze záloh (platí jak si vzpomene, naštěstí vždycky víc, než musí) a v žádném vyúčtování se tato platba neobjevila:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.