Re: Zaměstnanec slovák - moc prosím zkuš
no to mi odepsala jedna pani co radi zas na jinem diskus. foru a ma byt odbornice na mzdy a ta mi odepsala, ze jednoznačně nemůžu udelat vyúčtování za zaměstnance. Pak jsem ji jeste odepisovala parag., ale uz mi nenapsala, tak řeším zde :( a tak jsem z toho znervoznela
dekuji za odpověd.
Jeste se zeptam, kolik stoji vystaveni dan. domicilu ? udelaji mu ho zpetne i na rok 2010 ?
"Daňovým rezidentem ČR je dle §2 odst.2 ZDP fyzická osoba, která splňuje alespoň jednu ze dvou podmínek, tj. má na území ČR bydliště a nebo se zde obvykle zdržuje. Bydlištěm na území ČR se rozumí místo, kde má poplatník stálý byt za okolností, z nichž lze usuzovat na jeho úmysl trvale se v tomto bytě zdržovat. Osobou obvykle se zdržující na území ČR se rozumí osoba pobývající zde alespoň po dobu 183 dní v příslušném kalendářním roce..."
tolik ze školení paní Dobešové
souhlasím, také mi to sedelo na parag. 2, ale preci jen kdo radi na diskusnich forech,tak bych pocitala, ze vi co radi, tak jsem zacala pochybovat, ze je jeste nekde "schovany" nejaky parag., ktery to neumoznuje.
diky moc, jsem rada, ze jsem mohla s nekym probrat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.