Re: DPH 1.4.2011
Měla jsem na mysli jakým způsobem bych na dbs psala dovětek ohledně potvrzení o převzetí dbs a následně jeho zaúčtování popřípadě v Přiznáni k DPH za období... Nějakým způsobem to ošetřit. Je to z mé strany nesmysl?
od 1.4. můžete pouze opravný daňový doklad. jednoduše " na základě platného zákona o DPH vás žádám o potvrzení přijetí opravného dokladu a následné zaslání potvrzení o přijetí na naši adresu.
na školení nám bylo řečeno, že klidně dál používat opravný doklad-dobropis, opravný doklad -vrubopis. náležitosti samozřejmě podle zákona.
Díky. Já jsem se myslela, zda nemusím mít ještě v poznámce uvedeno, že oni zaúčtovali a datum zaúčtování, a že mi potvrzení o převzetí nebude stačit.
Mám za to, že již není třeba mít potvrzeno u opravných daňových dokladů kdy byl doručen. Zdanitelné plnění je den opravy základu daně a daně a dle tohoto dne bude oprava promítnuta do daňového přiznání.
u "dobropisu" teda nevím. Jedna strana si sníží odvod a druhá strana nepotrvdí a nevrátí - tedy vůbec nemusí snížit odpočet. divné ne ??