Vlákno názorů k dotazu Invalidní důchodce - značka od JiřinaH. - Re: invalidní důchodce - značka >Dobrý den, >chtěla jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 3. 2011 14:57

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: invalidní důchodce - značka
    >Dobrý den,
    >chtěla jsem se zepta, jestli je třeba zakoupit
    >dálniční známku, pokud vlastním a mám umístěnou v autě na
    >viditelném místě modrou značku s bílým vozíkem.

Nemusíte.

>Jsem osvobozena i od dalničních poplatků? A pokud pro
    >mě např. pojedou do nemocnice a na cestě tam je
    >zastaví Policie, jak se to vysvětlí, když v autě nebudu.
    >Předem děkuji za odpověď.
    >Přeji pěkný den.
    To nevím, snad někdo ví a napíše Vám , jak se toto řeší.

• 24. 3. 2011 15:21

Ladaxy (neregistrovaný)

Dálniční známku nekupujete, ale nestačí pouze modrá značka v autě. Musíte v případě kontroly na dálnici prokázat průkazem ZTP.
    Často se nám stává, že mě manžel odveze na pár dní k synovi a jede zpátky sám a potom zase opačně. Zatím ho nikdo nekontroloval, ale snad zdravý selský rozum dá, že to je zcela normální. Co např. taková cesta do lázní? To je totéž.

• 24. 3. 2011 22:41

anonymous

Zákon č. 13/97 říká, že od poplatku jsou osvobozena vozidla v případě, že je tam ta invalidní osoba přepravována. Považuji to za zcela logické, úleva je myšlena ve prospěch postižené osoby. Cestu zpět již jede pouze zdravý řidič a nic mu nebrání jet po okresce nebo si tu známku koupit.
    Nicméně pan Krása, předseda NZRP, na svých stránkách tvrdí, že když budete mít "potvrzení" třeba od nemocnice, tak by to mělo být tolerováno. je to otázka, jak bude případný polocista při kontrole reagovat.

• 25. 3. 2011 12:13

Karl_von (neregistrovaný)

Na stránky Národní rady jsem se podíval. Samozřejmě, pan Krása ve svých odpovědích pořád používá pojmy, jako "jízda se musí uskutečnit v přímé souvislosti s držitelem označení O1", ale takto to v zákonu opravdu není. V zápětí pan Krása píše, že policie toleruje. Asi nejsou nelidé a v případě potvrzení o nemocnici a lázních by to mohli tolerovat, ale není to samozřejmost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).