Vlákno názorů k dotazu Kam zaúčtovat-poradí někdo od v.e.n.d.y. - Re: Kam zaúčtovat-poradí někdo To nejde se jen...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2011 14:17

v.e.n.d.y.

Re: Kam zaúčtovat-poradí někdo
    To nejde se jen tak zbavovat počátečních stavů, napište přesně, jak se stala chyba, jak bylo účtováno. Protože i kdyby došlo k časovému posunu účtování (pozor ale na správné zařazení nákladových účtů do roku 2010!!), tak by se v lednu měly počáteční stavy vyrovnat. Takhle Vám nemohu pomoci, když nevím...

• 27. 3. 2011 18:36

LLL (neregistrovaný)

Nejsem si jistá,ale z největší pravděpodobností to vzniklo chybným zadaným datumem při zaúčtování mezd,ale bohužel už někde hodně v minulosti ajá jak se snažím nejsem schopná dohledat ...nesedí mi účet 331 a 336 , pokud si zkusím jen zkusím dát poč.stav do 0 jsem v lednu na nule po zaplacení mezd. Nevím jak z toho navíc firma s.r.o. je letos ve ztrátě tak bych na ní nerada upozorňovala, aby nás nevyzvali na kontrolu...Účetnictví nám dělala paní...prý moc šikovná účetní a tohle jí vůbec neznepokojovalo a já začínám děkuji moc

• 27. 3. 2011 21:20

paralen (neregistrovaný)

Při přebírání učetnictví, ti měla předchůdkyně sdělit co obsahují zůstatky na účtech. Pokud ti nesedí mzdové účty s prosincem a je tam něco navíc, co tam nepatří radím toto:
    Rozděl si účty např. 336/01 Kde si dáš prosinec a 336/02 kde dáš zbytek o kterém nevíš co obsahuje. No a pak jen hledat, hledat a hledat.
    Když příjde kontrola tak budeš aspoň trochu jištěná, protože jim budeš schopná zaručit co je tvoje práce a co předchůdkyně. A případné pokuty může pak firma vymáhat po ní.

• 27. 3. 2011 22:10

LLL (neregistrovaný)

to je dobrý nápad rozdělím si to aby bylo vidět,že se chyba táhne leta... děkuji
    ještě otázka pokud bych se něčeho dopátrala, a budu vědět co to je osobně si myslím,že to jsou mzdy i když nechápu proč tam jsou jak je zlikvidovat, nevíte náhodou...do nedaňových výnosů firmy (3.../648) třeba postupně??? Předchůdkyně nekomunikuje...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).