Re: POMOC! Vydaje nesedi s priznanim
napadá mě fiktivní DPP s nějakým důchodcem, třeba váš rodič, podepíše zpětně prohlášení, dáte mu tak, aby nevyšla daň, takže u něj hrubá rovná se čistá a žádné odvody. Ale to je blbost, protože pak byste musel dát vyúčtování zálohové daně, byť nulové a to už jaksi zpětně asi nejde. Nebo to risknout, když přijde kontrola, tak vám vytkne, že jste ve 2008 a 2009 nedal vyúčtování zálohové daně - nulové, tak by z toho snad nic nebylo. Nebo udělat kupní smlouvu s fyzickou nepodnikající osobou, že vám prodala třeba počítač nebo tak něco, to by byl daňový výdaj. Půjčka zamci asi daňově uznatelná nebude.
Re: POMOC! Vydaje nesedi s priznanim
Je fakt, že se mzdy uvádí taky do přiznání, ale ten údaj v něm nemá na nic vliv. Je to jen pro finančák důvod, aby se podívali, že když vykazujete nějaké mzdy, tak jste podal vyúčtování daní. Mě se to povedlo, zaměstnala jsem důchodkyni, nevyšla jí daň a já nedala nulové vyúčtování zálohové daně. A z FÚ mi volali, že jsem v přiznání uvedla mzdy, tak ať dohodím nulové vyúčtování zálohové daně. Dnes už by mě to bohužel stálo min. 500 Kč pokuty. Ale myslím, že spoustu lidí to vyplňuje blbě, někdo tam uvádí čistou mzdu, někdo hrubou, někdo i s odvodama, tak bych si s tím nelámala hlavu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.