Re: pozdní podání DPPO
Výborně, moc děkuju. Totiž protože nestihnem do pátku dodělat jednu PO (přinesli mi to částečně - podvojné, nevím, jestli to z toho dám dohromady), uvažovali jsme o daňovém poradci - kvůli prodloužené lhůtě. Takže by to mohlo projít i bez poradce, mám v podstatě na to 5 dní od pondělí (jelikož se podává i 1.4.), nejpozději musí podat v pátek 8.4. Ještě jednou prosím, je to tak dobře?
Díky.
>>>> Když se podá přiznání k dani z příjmu právnických
>>>>osob později, pravděpodobně do 5.4., bude sankce jen
>>>>500,- a žádné jiné penále? (do 5 dnů se dle daňového
>>>>řádu nevyměřuje). Chápu to dobře?
>>>Dokonce ani pokuta za pozdní podání. Opět máte
>>>"navíc"
>>>5 pracovních dnů.
>>>§250
>>
>> Výborně, moc děkuju. Totiž protože nestihnem do
>>pátku dodělat jednu PO (přinesli mi to částečně -
>>podvojné, nevím, jestli to z toho dám dohromady),
>>uvažovali
>>jsme o daňovém poradci - kvůli prodloužené lhůtě.
>>Takže
>>by to mohlo projít i bez poradce, mám v podstatě na
>>to
>>5 dní od pondělí (jelikož se podává i 1.4.),
>>nejpozději musí podat v pátek 8.4. Ještě jednou
>>prosím, je to
>>tak dobře?
>>Díky.
>
>Doporučuji zvážit možnost podat na finanční úřad
>„Žádost o prodloužení lhůty pro podání daňového přiznání“
>
A ta je s kolkem ?
>
>
K tomuto tématu přidám jednu "perličku": FÚ nám zpochybnil přiznání DPH za III. čtvrtletí 2010, sice už poběhlo šetření, víme neoficiálně, o kolik se nám sníží vykazovaný odpočet a tím zároveň zvýší náklady, ale protokol budeme mít až někdy za týden. FÚ vůbec netrápí, že poplatník musí podat v termínu přiznání kl dani z příjmů a nemá řádné podklady, takže nám nezbylo nic jiného, než podání přes daňového poradce. Žádost o prodloužení lhůty jsme ani nezkoušeli, kdyby nám nepřišlo vyjádření do začátku dubna, tak bychom si koledovali o pokutu za pozdní podání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.