Re: DPH od 1.4.2011
Dobrý den,
zmatených nás bude asi víc, už se těším na kurz, kde se snad něco dozvím..
1) ano
2) záleží asi na účetním programu - já zadávám DUZP podle přijatého dokladu ale vyloženě kvůli změně od 1.4. mám v programu novou kolonku - uplatnění DPH, kde budu zadávat datum přijetí dokladu a podle tohoto datumu uplatnění program vyjíždí přiznání k DPH
3) a 4) bohužel netuším přesně - jinak já k zaplacené záloze vystavuji daňový doklad - upravuji původní doklad s datumem uhrazení zálohy + DPH.
A k pořízení zboží ze zahraničí - tam by neměla být změna - přidanění ke dni vystavení dokladu? a považujeme ho za vystavený až ho my doplníme o DPH a CZK.
U služeb ta změna proběhne - u záloh platbou nebo poskytnutím dokladu a pro 2.stranu až po poskytnutí služby.
Re: DPH od 1.4.2011
3) muzete postupovat dal stejne.
4) myslim si, ze bude nejaka novele ci neco, protoze v EU to maji jinak a rozjednou se souhrnne hlaseni a bude v tom takovy bordel, ze je snad nekdo donuti to zmenit.
Nastane to, ze my budeme zalohu uvadet v souhrnnem hlaseni ale protistrana v EU ne. Takze pri velkych castkach to zacnou FU resit proc to tak je. Proc ja to mam v hlaseni a protistrana ne.
Snad to zmeni.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.