Re: Zkušební doba a nemoc
Musí být vyplněno, jinak OSSZ vrátí, tzv.lístek na peníze musí dodat pokud DPN pokračuje, ale když mu nebudete proplácet náhradu co mu dáte do mezd? musíte ho uhánět, to dělám já. Nevím, jak by vypadalo proplácení po měsíci.Jinak pokud to přines musíte kontrolovat správnost a úplnost vyplnění.
Nevím, jak ho uhánět, telefon na něj nemám. Jedině poslat dopis, ale co když lístek i tak nepřinese? Účtujeme v pohodě a tam je kolonka na datum, kdy vyplatit náhradu. Dostal by zaplaceno jen 9 dní, kdy pracoval v březnu a náhradu až v dubnové výplatě. Správnost a úplnost kontroluji, ale ten den kdy to donesl, jsem byl na FÚ s přiznáními a šéf, to prostě jen vzal a nezkontroloval :(
Jasně, stane se, ještě je pár dní, než bude nutné zaúčtovat mzdy, tedy nevím,kdy máte výpl.termín, budete muset udělat jak píšete, někdy také kontaktuji lékaře, jestli DPN dosud trvá, ale je na Vás jak moc budete toho človíčka schánět. Já mám jen asi 50 lidí, tak to jde, vždy to nějak dořeším, než uzavřu mzdy, momentálně mám také takové dva případy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.