Re: DPH obědy zaměstnanců - nikdo neví ?
>Prosím o radu zkušené.
>Dodáváme obědy firmám pro jejich zaměstnance. Pro nás
>je to prodej přes ulici, takže 10% DPH.
>Teď se náš největší odběratel rozhodl, že "nebude
>úvěrovat své zaměstnance" a vymyslel, že fakturovat budeme
>pouze tu část, kterou oni obědy dotují, a část, kterou
>si platí zaměstnanci sami, platí přímo nám hotově.
>Takže mám spoustu příjmových pokladních dokladů, a teď
>babo raď. Mám z tohoto příjmu odvést 10 nebo 20% DPH ?
>
>Obědy jsou vydávány teplé v kantýně, tak podle mě by
>to mělo být 20%, ale nejsem si tím vůbec jistá.
>Moc prosím o radu. Děkuji M.
Zaměstnanci si od 1. dubna předplácí na týden dopředu přímo nám hotově do pokladny. Část, kterou hradí zaměstnavatel, fakturujeme týdně s 10% DPH, což je asi také špatně.
Kantýnu provozujeme my, naše zaměstnankyně jim vydávají obědy na talíř a oni je tam konzumují.
Mimo to jim dodáváme ještě mražená jídla pro odpolední a noční směny, ale ty si jejich zaměstnanci ohřívají sami v mikrovlnce. Ale i tyto obědy si na týden předplácí. Vůbec nevím, jak z toho ven.
Majitelé naší firmy uzavřeli smlouvu, že vše bude s 10% a moje námitky nechtějí ani slyšet.
Na ty výdeje obědů skutečně 20%.
Trvejte na svém, je jen otázkou času, kdy to finanční úřad při kontrole doměří. Pokud majitel nebude chtít, nechte si podepsat, že s 10% daní účtujete na jeho příkaz, přesto, že to má být ve 20%, protože je to dodáváno se službou.
Nikdy se mi ještě nestalo, když jsem řekla, že to klient podepíše a je to na jeho odpovědnost, že by to nakonec podepsal. vždycky na konec cukl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.