Re: změna měsíčního plátce DPH na čtvrtl
V průběhu roku se to nemění. V posledním přiznání (tj. za prosinec nebo za IV.Q.) se plátcovství označí v kolonce příslušným kódem (je tam na to v horní polovině na 1. straně kolonka). Záleží tedy na tom, co jste v prosincovém přiznání uvedli. Pokud nic, tak bych se spojila se svým správcem daně a vyjasnila si to s ním.
My jsme právě uvedli , že budeme měsíční a správce mi pak zavolal, že jsme ale nedosáhli toho obratu, že musíme být čtvrtletní. Tak vyrušil naše přiznání za leden a máme podat až to čtvrtletní. Ale nevím, jestli se někam ještě nechodí, někdo mi říkal, že se chodí snad na nějaký registr to měnit nebo co.
Já jsem taky do přiznání za 12/2010 uvedla, že budeme měsíční plátci, ale správkyně daně mi to škrtla, že musíme být čtvrtletní, protože nám klesl obrat. Pak nám jen přišel dopis, rozhodnutí od FÚ, že se zařazujeme mezi čtvrtletní plátce. Známý se tomu taky divil, že si to takto určili sami, když si to má určovat firma, ale asi je to na domluvě a taky je pro ně určitě jednodušší, když donesete ke zpracování jeden papír za 3 měsíce než papír každý měsíc, že...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.