Re: nesedí mě rozvaha
Víte já jsem si vždycky vedla účto sama,a té účetní firmě jsem jen dávala podklady aby mě vypracovala daň. přiznání, protože tomu fakt moc dobře nerozumím, takže vlastně pracovala na základě mých čísel. Když jsem si kontrolovala vždy konečné a poč, stavy, v účtu tak to vždy sedělo,ale její a moje zjedn. rozvaha ne. Dá se zjistit někde co skrývá písmenko třeba C oběžná aktiva na té rozvaze, abych si to dala nějak do kupy, nebo co radíte?
Učebnice účetnictví pro střední školy. Tam by to mělo být srozumitelně popsané i pro laiky.
Jinak samozřejmě zákon o účetnictví, Vyhláška č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení č. 563/1991 Sb., zákona o účetnictví / Část druhá / Účetní závěrka / Hlava II: Obsahové vymezení některých položek rozvahy (bilance)
No sláva - to znamená, že některé účty by mohly být namísto v pasivech v aktivech. Teď už by se to mělo najít. Vezměte si vzorovou rozvahu, o které psala I., a doplňte si do ní konečné stavy jednotlivých účtů k 31.12.2009. Uvidíte, zda to bude sedět na rozvahu z roku 2009.
Podívejte se ještě na počáteční stavy - není tam nějaký rozvahový účet mínusem?
já si to musím pomalinku oťukat, protože to fakt dělám poprvé,chci vám poděkovat za čas a trpělivost,ale musím se rozloučit, protože běžím do další práce, kde nemám net. Zítra odpoledne bych tu měla být a snad i moudřejší...snad tady zastihnu i vás, kdybych náhodou nevěděla jak dál...zatím moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.