Re: Hromadná brigáda
Jednu jsem našla na Internetu :-)
Vážení družstevníci,
na základě opakovaných stížností na rozšířený výskyt hlodavců a švábů v domě a okolí jsme se rozhodli vyklidit sklepní prostory a nepopsané sklepní koje.
Dne 27.5.2005 dojde k přistaveni kontejneru na dvůr. Hromadná brigáda proběhne v sobotu tj. 28.5.2005 od 9:00. Žádáme Vás tímto o hojnou účast neb se jedná o likvidaci odpadů, které bohužel vznikají nezodpovědným přístupem některých z nás.
Ti z Vás, kteří máte své věci umístěné ve sklepních prostorách a nebudete v den brigády přítomni, vykliďte je v pátek popřípadě v neděli tak, aby v pondělí 30.5.2005 mohl být kontejner odvezen.
Následně proběhne deratizace sklepů a roční kontrola Požární ochrany.
Přistavení kontejneru je hrazeno Bytovým družstvem, každopádně Vás tímto chceme upozornit, že kdo bude nadále hromadit ve sklepě odpad a bude přistižen, dostane následné vyklizení sklepu k úhradě.
S pozdravem
Re: Hromadná brigáda
Máte pravdu, to bych nevymyslela. Možná to vychází z doby, kdy DOPP nemusela být písemná, ale musel o ní být učiněn písemný záznam. Takže možná napsali na jeden papír, že DOPP byla smluvena s těmito lidmi... Nebo možná je to ještě zkřížené se seznamem studentů na praxi. Fakt nevím. Ale pak jsem slyšela ten postup danění - zúčtovat celou velkou částku (jestliže každý měl do 5000 hrubého bez podepsaného prohlášení), ta se celá zdaní srážkovou daní a čistá odměna se rozdělí mezi zúčastněné, kteří jsou napsáni na té "hromadné DPP" a byla jsem z toho úplně vedle.
Přeji pěknou dobrou noc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.