Vlákno názorů k dotazu Dovoz z usa a clo od astrolog - Re: dovoz z usa a clo Málo informací -...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 4. 2011 21:29

astrolog (neregistrovaný)

Re: dovoz z usa a clo
    Málo informací - bude odesílající soukromá osoba - firma?
    A Vy jako příjemce? Soukromá osoba nebo podnikatel?
    K čemu bude určeno zboží? Co to bude a kolik?

http://www.celnisprava.cz/cz/clo/informace-pro-fyzicke-osoby/Stranky/jake-bude-clo-pri-dovozu-zbozi.aspx

• 8. 4. 2011 21:32

helis (neregistrovaný)

Aha - já myslela, že to je na vše stejné :-) Budou to náhradní díly na auto pro soukromou osobu, posílat to bude taky soukromá osoba.

• 8. 4. 2011 22:25

astrolog (neregistrovaný)

>>>Chci si nechat něco poslat z USA a zajímá mě, do jaké
    >>>hodnoty se neplatí clo.
    >>>
    >>>Děkuji.
    >>

>Aha - já myslela, že to je na vše stejné :-) Budou to
    >náhradní díly na auto pro soukromou osobu, posílat to
    >bude taky soukromá osoba.

Nařízení Rady č. 1186/2009 o systému Společenství pro osvobození od cla:

KAPITOLA VI

Zásilky zboží mezi soukromými osobami

Článek 25

1. Za podmínek stanovených v článcích 26 a 27 je od dovozního cla osvobozeno zboží obsažené v zásilkách odesílaných soukromou osobou ze třetí země jiné soukromé osobě, která se nachází na celním území Společenství, jedná-li se o dovoz neobchodní povahy.

... 2. Pro účely odstavce 1 se má za to, že dovážené zásilky jsou "neobchodní povahy", jestliže:

a) jsou dováženy příležitostně;

b) obsahují výhradně zboží určené k osobnímu použití příjemcem nebo jeho rodinou, přičemž toto zboží nesmí povahou ani množstvím svědčit o obchodním záměru;

c) jsou zasílány, aniž by příjemce odesílateli cokoli platil.

Článek 26

1. Od dovozního cla je osvobozeno zboží uvedené v čl. 25 odst. 1 v každé zásilce jen do hodnoty 45 EUR, včetně hodnoty zboží uvedeného v článku 27.

2. Přesahuje-li úhrnná hodnota zásilky více kusů zboží částku uvedenou v odstavci 1, platí osvobození až do uvedené částky pro ty kusy zboží, které by byly osvobozeny od dovozního cla, kdyby byly dováženy samostatně, přičemž hodnotu jednoho kusu zboží nelze dělit.

...

• 30. 5. 2012 10:08

RS (neregistrovaný)

mohl bych se připojit s dotazem ? nechávám si od fyz. osoby poslat z usa hodinky, take na soukr. osobu. Cena je 500 USD. Prosím jak to bude s clem a dph ? pochopil jsem, že budu muset zaplatit oboje..., nebo se pletu ? Ještě prosím o info, kdybych si to objednal na společnost, kde jsem plátce dph a snažil bych se to vysvětlit, že potřebuji pro svoji ek. činnost. Pak bych platil pouze clo a dph bych vykázal jako reverscharge ? Nebo pokud je asi dodávka od fyz. osoby, tak to bych nemohl si narokovat zpět, ze ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).