Vlákno názorů k dotazu Fa za hot.versus úhrada od M. - Re: Fa za hot.versus úhrada Myslím, že není nezbytné...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2011 9:31

M. (neregistrovaný)

Re: Fa za hot.versus úhrada
    Myslím, že není nezbytné vystavovat pokl.doklady, mě poslouží docela dobře přímo ta faktura, pokladní doklad buď rovnou při faktuře,aby byl také podepsaný, nebo jen ta odběratelem podepsaná faktura. Zpětně vytesk.pokl.doklady pak potvrzuje jen pokladník a dokládá tu fakturu-nevím práce navíc,ale ničemu nevadí.

• 13. 4. 2011 9:37

IVPE (neregistrovaný)

Prosím, je to tak, že kolega prodává drobný sortiment, vystaví
    zákazníkovi fakturu za hotové, předá mu ji a kopii si založí.
    1x měsíčně mi vozí doklady a peníze, já tyto drobné faktury za
    hotové dávám do pokladny a tudíž musím vystavit k nim doklady,
    ať se v pokladně zobrazí příjem či výdej, v tomto případě příjem.
    Jedná se mi o to, abysme kolegu nezatěžovali papírováním, zda
    stačí faktura a nic dalšího vypisovat a vozit nemusí.děkuji moc

• 13. 4. 2011 9:43

M. (neregistrovaný)

V případě, že přímo na faktuře bude podpis odběratele a datum úhrady, myslím,že je to průkazné, ale pokud tiskne fakturu za hotové, tak běžný úč.program dokáže zároveň při vyznačení úhrada hotově, vytisknout i pokl.doklad, který bude potvrzen příjemcem peněz a plátcem-odběratelem a je to nejlepší, pokud to dělá ručně, vypíše fa. a potvrdí mu ji odběratel-převzetí zboží a úhradu, taky v pořádku. Pak by bylo i možné vzít fa.za měsíc a udělat jen jeden pokl.doklad,který potvrdíte vy-převzetí peněz a kolega-předání peněz do pokladny, i tak si myslím,že je to možné.
    Nebo ať nevystavuje fa. a píše rovnou pokladní doklady, nevím o jaký objem peněz se jedná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).