Re: Lékař a časopisy v ordinaci
Odkažte studenty na business.center
U obou otázek záleží na tom, jak to lékař při případné kontrole prokáže. Je to výdaj nutný k dosažení, udržení a zajištění příjmů?
Pokud se lékař rozhodne že ano, tak klidně do nákladů. A zaúčtování bych až tak neřešila. neznám lékaře s účetnictvím, Všichni vedou DE.
Ježiši, jenom studenty nikam neodkazujte, raději se ptejte. Moje dcera studuje a jeden z předmětů je účetnictví. Přijela na rady k mamce a když jsem viděla jak se v PÚ učí zaúčtování "akontace" (nultá splátka a nebo záloha na splátky - tyto termíny neznala) a splátky leasingu s nárokem na odpočet DPH, tak mě omývali. Paní učitelka pak zrudla a dceři řekla: Jsi nějaká chytrá, ne?
Nebála bych se časopisy ani televizi dát do nákladů nebo daňových výdajů. Pokud ovšem při kontrole časopisy budou v čekárně a televize tam bude taky a bude na ní možno cokoliv pustit. Ale pokud tam poběží produkce jiná než ta, kterou vytvořil onen pan doktror, tak pozor na poplatky OSA.
Televizi a časopisy bych obhájila stejně jako židle v čekárně. Taky přece nenecháme pacienty stát, že?
Nebyla bych tak přesvědčená - viz
ČSU 015.
Účet 124 – Mladá a ostatní zvířata a jejich skupiny.
Na tomto účtu se zachycují zvířata patřící do zásob – mladá chovná zvířata (jakmile dospějí, stávají se plemennými jedinci a přeúčtovávají se do dlouhodobého hmotného majetku), a další zvířata, např. kožešinová zvířata, ryby, včelstva, hejna slepic, kachen, krůt, perliček apod.. Do této položky se zařazují i psi držení za účelem ostrahy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.