Re: nikdo nesleduje náklady...prosím
My děláme také výsledky měsíčně. Pro mě bude důležité, že faktura je zaúčtovaná do období do kterého časové patří, aby náklady a výnosy byly vpořádku. Bohužel na účet 343 se bude účtovat rovněž tímto datem (dle nákladů). V sestavě DPH ovšem bude datum obdržení faktury. Takže sestavu nezkontroluju na účet 343, tak jak jsem to dělal doposud.
A žádné pomocné účtování nehodlám dělat, protože dnes jsem dělal DPH za březen a na účtu 343 a tedy i v sestavě dph máme více než 12.000 položek (to je jen 1 měsíc).
Tak kolik rozdílných účtování bych asi musel dělat?
Takže bez kontroly? Mě právě nesedí 343 s DPHáčkem. Myslela jsem, že nějaká kontrola by měla být. Fú asi kontroluje jen správné nárokování a odvod DPH, že? Jestli je to ve správných měsících a správná výši,...Nemám zkušenost s kontrolou Fú.
>>>>>>>Jakou budete dělat kontrolu základu a dph za měsíc?
>>>>>>>Pokud mám náklady v dubnu a dph v květnu, tak bude
>>>>>>>základ daně z FP v dubnu a 20%dph pak z této faktury
>>>>>>>v
>>>>>>>květnu. Logicky se pak v přiznání nedopočítám. Takové
>>>>>>>DP k
>>>>>>>DPH mám odevzdat, to snad ne?...co na to Fú? Jak to
>>>>>>>budete řešit?
>>>>>>>Dík za radu
>Takže bez kontroly? Mě právě nesedí 343 s DPHáčkem.
>Myslela jsem, že nějaká kontrola by měla být. Fú asi
>kontroluje jen správné nárokování a odvod DPH, že?
>Jestli je to ve správných měsících a správná výši,...Nemám
>zkušenost s kontrolou Fú.
Jsou náklady, které kontroly na daň z příjmů uznají jako daňově uznatelné. A mohou být odpočty DPH k těmto nákladům, které ale zase kontroly na DPH nemusí uznat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.