Re: OSVČ na PM - chyba v přehledu OSSZ
citace zákona:
§ 9 odst. 6 písmeno a) až e) zák. č. 155/1995 Sb
(6) Samostatná výdělečná činnost se považuje za vedlejší samostatnou výdělečnou činnost, pokud osoba samostatně výdělečně činná v kalendářním roce
c) měla nárok na rodičovský příspěvek15b) nebo na peněžitou pomoc v mateřství nebo nemocenské z důvodu těhotenství a porodu, pokud tyto dávky náleží z nemocenského pojištění zaměstnanců, nebo osobně pečovala o osobu mladší 10 let, která je závislá na péči jiné osoby ve stupni I (lehká závislost), nebo o osobu, která je závislá na péči jiné osoby ve stupni II (středně těžká závislost) nebo stupni III (těžká závislost) anebo stupni IV (úplná závislost)5c) , pokud osoba, která je závislá na péči jiné osoby, je osobou blízkou, nebo žije s osobou samostatně výdělečně činnou v domácnosti5d) , není-li osobou blízkou,
Takže z toho vyplývá, že když jste pobírala nemocenskou nebo PPM jako OSVČ,tak se nejedná o vedlejší činnost, muselo b yto být ze zaměstnání
Re: OSVČ na PM - chyba v přehledu OSSZ
** moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Zaráží mě tedy, ale že kamarádce, která je také OSVČ a byla na PN z důvodu těhotenství zálohy na DP vyměřeny nebyly a vedlejší činnost ji OSSZ potvrdila? ... (je to úplně stejný případ jako já ... )
Dále jí na rok 2011 za leden a únor nepředepsali minimální důchodové pojištění ... tak to jsem z toho tedy zmatená? -((((
Hezké Velikonoce VK.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.