Re: DPH od dubna 2011
u platby se zatim s FU ve vykladu rozchazim. Ja si myslim, ze povinnost je stale zaslat platbu do 25. na FU ale s tim, ze za dalsich 5 pracovnich dni nebudu dle noveho danoveho radu penalizovan. Pokud ovsem platba prijde na FU i po tomto datu, tak dle meho FU dopocita uroky od toho 25. Fu mi zatim tvrdi ze zadne takove prazdniny na uroky z prodleni nejsou. ;o) zatim je ale zadnemu memu klientovi nevypocitali a ani nevim jestli nejaky zaplatil "pozde". Takze jsem to blize zatim neresil.
Děkuji, máte pravdu, penále nevystaví ale úroky budou dopočítány a budou se stále sčítat do částky, která bude moci být předepsána k úhradě. Bohužel není povinnost to plátci oznamovat a přibude hodně překvapených. JE to můj případ, i když ne u DPH, ale u daně z příjmu, když jsem ukončil podnikání a odhlásil se a neplatil 18 měsíců od ukončení zálohy na daň z příjmu.
Nám na školení říkali,že za 5 dnů nic nevyměří,ale pokuď dojdou peníze až 6 den tak za všech 6 dnů ne jen za jeden.
>>Prosím, platí i podle nového daň. řádu: DPH se
>>odevzdává k 25. dni, když je svátek tak den
>>následující-tam
>>není změna. A platba prosím je jak???
>>Když to nebude moc obtěžovat, děkuju za odpověď.
>>Pavel 9
>
>u platby se zatim s FU ve vykladu rozchazim. Ja si
>myslim, ze povinnost je stale zaslat platbu do 25. na FU
>ale s tim, ze za dalsich 5 pracovnich dni nebudu dle
>noveho danoveho radu penalizovan. Pokud ovsem platba
>prijde na FU i po tomto datu, tak dle meho FU dopocita
>uroky od toho 25. Fu mi zatim tvrdi ze zadne takove
>prazdniny na uroky z prodleni nejsou. ;o) zatim je ale
>zadnemu memu klientovi nevypocitali a ani nevim jestli
>nejaky zaplatil "pozde". Takze jsem to blize zatim
>neresil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.