Re: Zdravotní pojištění
Děkuju moc za reakci. Mám tu ještě jeden dotaz. Loni v říjnu nastoupil zam-nec 22.10.2010. Před tím nepracoval nikde, ani nebyl na ú.p. a v průběhu října u nás nastoupil na DPP, potom na HPP. Jeho v.z. byl 2513,- Kč a z toho bylo odvedeno zp. Podle mne je to špatně. 8000:31x10 je 2581,- Kč a z toho podle mne měli odvést zp. Bývalá mzdová vždy při nástupu zm-ce v průběhu měsíce zadávala v programu aby se min. v.z. nedopočítával do min. v.z. a ono to sice nedopočítávalo do 8 tisíc, ale nedopočítávalo to ani do poměrné části min. v.z. Prosím o váš názor a jestli je to špatně jak si myslím, tak jak to opravit? Děkuji.
Re: Zdravotní pojištění
Vyměřovací základ měl být 2 581, celkem mělo být odvedeno 349,- Zkuste ještě přepočítat odvod a pokud nebude dobrý odvod, tak zavolejte na příslušnou pojišťovnu a domluvte se, že provedete opravu za říjen. Uděláte nový přehled (budete muset ručně) a chybějící odvod doplatíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.