Re: Kvíz pro právníky - prosím poraďte!
>Dobrý den,
>ve zprostředkovatelské smlouvě s realitní kanceláří na
>prodej nemovitosti (bytu) je uvedeno:
>---------------
>Oddíl II.
>Kupní cena výše jmenovaného bytu, bez provize RK:
>- kupní cena: 850.000 Kč
>- provize RK bude stanovena po vzájemné dohodě, dle
>částky, za kterou se výše jmenovaná nemovitost prodá,
>minimálně však 50.000 Kč
>- majitel bytu (prodávající) dostane vyplaceno částku,
>která byla stanovena po vzájemné dohodě a ta činí:
>850.000 Kč
>
>Oddíl IV.
>Jestliže v důsledku činnosti zprostředkovatele dle
>této smlouvy dojde k uzavření kupní smlouvy, náloeží
>zprostředkovateli provize ve výši 50.000 Kč z dohodnuté
>kupní ceny nemovitosti uvedené v oddíle II.
Nejsem právník, ale z výše napsaného jsem pochopila, že realitka očekává, že byt prodá nejméně za 900 000,- - z toho 850 000 pro vás a 50000,- pro realitku. Při prodeji za 920 000,- - 850 000 pro vás pro realitku 70 000,-. Jak by to řešili při prodeji za nižší částku by zajímalo i mně, protože by tím porušili bod o provizi nebo o částce pro majitele.
>------------------
>Můj dotaz je - kolik čistého dostane majitel bytu,
>pokud se nemovitost prodá např. za 920tis. (momentálně je
>za tuto cenu v nabídce) a kolik dostane, pokud se byt
>prodá např. za 880tis. Kč?
>Přijde mi, že ustanovení ve smlouvě si vzájemné
>odporují a není zcela jasné, kolik vlastně majitel
>dostane... Díky za reakce! L.K.
>
bylo by asi dobré uvést, zda je to Váš problém, nebo to sháníte pro někoho dalšího(podle níže uvedeného přísp.),není třeba vyhlašovat nějaký kvíz, odpovědi jste dostala níže. Posouzení přesného znění sm,louvy a případných následků lze odpovědně provést výhrdně seznámením se s textem celé smlouvy, pčřípadných všeobecných obchodních podmínek atd., což je nutno provést osobně, ale taky za úplatu, nikoliv tady lovit lacino rozumy.
>>>Dobrý den,
>>>ve zprostředkovatelské smlouvě s realitní kanceláří
>>>na
>>>prodej nemovitosti (bytu) je uvedeno:
>>>---------------
>>>Oddíl II.
>>>Kupní cena výše jmenovaného bytu, bez provize RK:
>>>- kupní cena: 850.000 Kč
>>>- provize RK bude stanovena po vzájemné dohodě, dle
>>>částky, za kterou se výše jmenovaná nemovitost prodá,
>>>minimálně však 50.000 Kč
>>>- majitel bytu (prodávající) dostane vyplaceno
>>>částku,
>>>která byla stanovena po vzájemné dohodě a ta činí:
>>>850.000 Kč
>>>
>>>Oddíl IV.
>>>Jestliže v důsledku činnosti zprostředkovatele dle
>>>této smlouvy dojde k uzavření kupní smlouvy, náloeží
>>>zprostředkovateli provize ve výši 50.000 Kč z
>>>dohodnuté
>>>kupní ceny nemovitosti uvedené v oddíle II.
>>
>bylo by asi dobré uvést, zda je to Váš problém, nebo
>to sháníte pro někoho dalšího(podle níže uvedeného
>přísp.),není třeba vyhlašovat nějaký kvíz, odpovědi jste
>dostala níže. Posouzení přesného znění sm,louvy a
>případných následků lze odpovědně provést výhrdně
>seznámením se s textem celé smlouvy, pčřípadných všeobecných
>obchodních podmínek atd., což je nutno provést osobně,
>ale taky za úplatu, nikoliv tady lovit lacino rozumy.
DĚKUJI, ALE TYHLE RADY OPRAVDU NEPOTREBUJI!!! CHCI JEN TADY NA VOLNE PRISTUPNEM SVOBODNEM DISKUSNIM FORU ZJISTIT, JAK KDO CHAPE ZMINENA USTANOVENI VE SMLOUVE, NEJLEPE PRAVNIK, POKUD SEM NEJACI CHODI. NENI TO MUJ PROBLEM, ALE TYKA SE TO BLIZKEHO CLOVEKA, KTERY JE MOMENTALNE V ZOUFALE SITUACI A BOHUZEL NEMA NA PRAVNIKA FINANCE!!! ALE TO VAM MUZE BYT NEKDE... NECHAPU KDO JSTE, ZE SE PASUJETE DO ROLE POSUZOVATELE, CO SEM KDO MUZE A NEMUZE PSAT!!!
Re: Klídek,šetřte si nervy!
Tak to taky bylo mysleno. Nevim, co mi melo docvaknout, sbiram nazory od vice lidi a hlavne konkretni, nikoli takove obecnosti jako pisete Vy. Smlouva uz je bohuzel podepsana, ale vzhedem k tomu, ze je dost zmatena, nechceme, abysme se nechali jeste vic napalit. Vy uz mi prosim neodpovidejte, o Vase nevecne a nekonkretni nazory nemam zajem. Diky!
Re: Klídek,šetřte si nervy!
Nezlobte se, ale ja jsem jasne polozila dotaz a ocekavala jsem jasnou konkretni odpoved. Nikoli obecne rady typu:
"je to zmatlanina, jako ostatně mnoho dalších smluv jiných RK, s těmi ganunery je lepší vůbec nechodit do kontaktu a vše si zařídit sami. Nepodepisujte, pokud nebude vše jasně stanoveno, jestliže nemáte vyhnutí bez nich byt prodat"
A podle tohoto jsem opravdu nepoznala, ze mam tu cest s pravnikem.
>>>Dobrý den,
>>>ve zprostředkovatelské smlouvě s realitní kanceláří
>>>na
>>>prodej nemovitosti (bytu) je uvedeno:
>>>---------------
>>>Oddíl II.
>>>Kupní cena výše jmenovaného bytu, bez provize RK:
>>>- kupní cena: 850.000 Kč
>>>- provize RK bude stanovena po vzájemné dohodě, dle
>>>částky, za kterou se výše jmenovaná nemovitost prodá,
>>>minimálně však 50.000 Kč
>>>- majitel bytu (prodávající) dostane vyplaceno
>>>částku,
>>>která byla stanovena po vzájemné dohodě a ta činí:
>>>850.000 Kč
>>>
>>>Oddíl IV.
>>>Jestliže v důsledku činnosti zprostředkovatele dle
>>>této smlouvy dojde k uzavření kupní smlouvy, náloeží
>>>zprostředkovateli provize ve výši 50.000 Kč z
>>>dohodnuté
>>>kupní ceny nemovitosti uvedené v oddíle II.
>>
>>Nejsem právník, ale z výše napsaného jsem pochopila,
>>že realitka očekává, že byt prodá nejméně za 900
>>000,-
>>- z toho 850 000 pro vás a 50000,- pro realitku. Při
>>prodeji za 920 000,- - 850 000 pro vás pro realitku
>>70
>>000,-. Jak by to řešili při prodeji za nižší částku
>>by
>>zajímalo i mně, protože by tím porušili bod o provizi
>>nebo o částce pro majitele.
>>>------------------
>>>
>bylo by asi dobré uvést, zda je to Váš problém, nebo
>to sháníte pro někoho dalšího(podle níže uvedeného
>přísp.),není třeba vyhlašovat nějaký kvíz, odpovědi jste
>dostala níže. Posouzení přesného znění sm,louvy a
>případných následků lze odpovědně provést výhrdně
>seznámením se s textem celé smlouvy, pčřípadných všeobecných
>obchodních podmínek atd., což je nutno provést osobně,
>ale taky za úplatu, nikoliv tady lovit lacino rozumy.
A ZROVNA VY JSTE MI OPRAVDU PORADILA!!! DIKY MOC!!!
Nechápu, proč se tak čílíte, Pája vždycky odpovídal dobře,a navíc si myslím, že je to jediný právník co tady odpovídá a když vám ta odpověď nestačí, ,tak se ptejte dál a ne sekírovat každého za odpověď, s takovým přístupem se tady nic nedozvíte, chce to klid a trpělivost
jednak nejsem zdaleka jediný, to byste dalším, znalejším křivdila, a dále - pokud tazatelka není schopna pochopit to, co jsem jí napsal, její problém. Původně jsem měl v úmyslu jí nabídnout konzultaci celé smlouvy a hledat východisko, pokud by měla zájem, ale po jejím extempore ani náhodou. Nechme ji, ať si pokračuje v kvízu i nadále. Radit někomu ohledně takové smlouvy, aniž by ji viděl celou, včetně souvisejících materiálů, je pouhé plácání do vody, které nemá smysl a většinou ani logický a správný závěr.
Ja nepotrebuji posoudit celou smlouvu, ktera je vsehovsudy na dve strany. Vsemu ostatnimu ve smlouve rozumime. Jen nam nejsou jasna ustanoveni ohledne ceny a provize. Vse co je ve smlouve a tyka se tohoto, jsem napsala do dotazu.
Znovu rikam, nechtela jsem obecne rady, ale konkretni odpoved na konkretni dotaz - kolik dostaneme, kdyz se to proda za tolik a kolik, kdyz se to proda za tolik...Na stejnou vec jsem se ptala i osobne nekterych lidi a ti zcela pochopili, co po nich chci a dostala taky konretni odpoved. Tady se bohuzel pokus uplne nezdaril.
Misto toho se tady do me skoro vsichni navazi, ze se rozciluju a jsem zla na nejakeho hodneho pravnika... pritom ten me tady sproste narknul, ze "shanim lacino rozumy"
A pokud bych si chtela nechat smlouvu posoudit odborne a za uplatu, urcite bych pravnika nehledala tady!
Aby to zase nekdo spatne nepochopil... nechci se rozhodne dotknout pravniku, co tady lidem radi... diky jim za to! Myslela jsem to tak, ze bych nehledala takto anonymne, ale nasla si nekoho konkretniho na netu anebo na doporuceni. Tot vse.
Kazdopadne diky za dnesni davku adrenalinu, ale radeji bych se bez ni obesla...
Prosim Vas budte tak laskavi a uz nereagujte, pokud mi nechcete konkretne odpovedet na muj puvodni dotaz!!!
Co se tyce Vaseho "boha" Paji, tak slusnou formou to rozhodne nebylo (slusnou formou jsem ja na zacatku polozila svuj dotaz!). Pokud Vam nekdo napise na tomto diskusnim foru zdarma, ze "shanite lacino rozumy", to Vam prijde jako slusna forma??? Me teda opravdu ne. Docela dost me to urazilo, tak se prosim nedivte, jak jsem reagovala. A co se tyce sluzeb za uplatu, myslite, ze kdybysme meli penize na pravnika, chodili bychom sem??? Pripadam si tady uz fakt jak u blbych na dvorecku, porad se opakuji... ale s takovymi lidmi clovek nic nenadela ze?:-)
Vite, to je právě ten problém. Chápu, že nemáte peníze, ale bez konkretní smlouvy a posouzení vám tu nikdo nemůže kvalifikovaně pomoci, i když by chtěl.
A o tom to je.
Není to o tom, že rada zadarmo by byla méně kvalitní, ale že ty doklady - smlouvu nikde nevidíme. Tam stačí pár slovíček a je vše jinak.
Ale ja nepozaduji komplexni rozbor smlouvy! Ani nevim, jak bych ji sem dala? Chci posoudit jen tu cast, kterou jsem popsala v dotazu...bez ohledu na to co je ve smlouve dal - byt by tam bylo jeste neco podstatneho - ja vim, ze neni! To je tak tezke pochopit? Tohle fakt nema cenu. Dekuji vsem za nicnerikajici reakce, ale na tohle nemam nervy. Poradim si jinak.
pokud víte, že v té smlouvě nic podstatného není, tak jistě rozumíte právu. tak pak nechápu, proč se ptáte. ono prodávat či kupovat nemovitost bez toho, aby VÁŠ (ne realitky) právník zkontroloval smlouvu, je docela risk:-( šetříte na nepravém místě a může vás to vyjít dost draho.
Aleee, novy element!:-D Kolik vas jeste bude??? Nebo to je porad ten jeden, ktery si jen meni jmeno? Anebo druhy???
Na tohle nebudu reagovat. Kdyby si dotycny(a) precetl celou diskusi a hlavne me prispevky, tuto zbytecnou radu by mi tady neudeloval!
To uz je fakt jen RYP RYP RYP RYP.. nic jineho!!! Kdopak si jeste rypne? Divim se sama sobe, ze to jeste ctu!!!
Ano, ja si to riziko klidne ponesu. Ja nevim, jestli jste cetli celou diskusi, ale ta smlouva uz je bohuzel podepsana!!!!! Takze se stejne s tim uz neda nic delat. Akorat kdyz jsem ji cetla, podotykam po podepsani (a nepodepisovala jsem ji ja!), tak mi nebylo jasne, kolik dostane majitel a kolik realitka, podle toho, co tam pisou a co jsem napsala do dotazu...
Panebozeeeeeeee, ja uz z vas fakt nemuzu!!!:-D Ja jsem po vas chtela jen to, abyste si precetli, co jsem napsala a jak to chapete, jenom a jenom a jenom podle toho, co jsem tam napsala!!! Nic vic!!!
A pokud nekdo nevi a neumi na ten dotaz vecne odpovedet, tak at to pokorne zavre a jde si odpovidat na jiny!!!! A ne aby tady prudil a navazel se do nekoho, kdo se tady slusne na neco zeptal!!!
Takže laický pohled: V oddíle IV. je stanoveno, že provize RK bude 50.000 Kč. A protože v oddíle II. je stanoveno, že provize bude stanovena PO VZÁJEMNÉ DOHODĚ, minimálně však 50.000 Kč,
je mým laickým názorem to, že prodejce bytu by měl dostat skutečnou kupní cenu bytu sníženou jen o 50.000 Kč. Protože VZÁJEMNÁ DOHODA musí být oboustranná a já bych se jako klient s takovou smlouvou tedy na vyšší provizi rozhodně dohodnout nechtěla.
Jak se k tomu ovšem postaví realitka, zda bude dělat nějaké obstrukce v případě, že by se prodejce bytu nechtěl dohodnout na vyšší provizi, zda pak bude vůbec chtít byt prodat, nebo jestli v důsledku nedostatečně právně ošetřené smlouvy nebude zadržovat peníze, to je ve hvězdách.
Už jsem se k tomu nechtěla vyjadřovat, ale nedá mi to. Vy chcete další odpovědi a nechápete, že žádný právník vám na nic neodpoví konkrétně, pokud neuvidí celý text smlouvy. To, že říkáte, že ostatnímu obsahu rozumíte, není pro právníka vůbec podstatné. Měla byste odmítnout rady těch, kteří smlouvu neviděli, nebo i těch, kteří vám psali, jak to bylo v jejich případě. A pozdravuji božského Páju.
Ale jezisinku:-))
P.S. Ja ze chci dalsi odpovedi? A kde ze? Poslednich nekolik vzkazu jen vysvetluji, co jsem chtela na zacatku... A zadam abyste me usetrili svych obecnych nekonkretnich komentaru, o ktere opravdu nestojim. Tak uz si prosim dejte pohov. A ze bych se taky tady pochlubila mym VS titulem, kdyz uz jste zacali? Ale ne, to delat nebudu, ja na to az tak nehraju...
A Vy to tu máte,madam, propachtovaný,nebo jenom půjčený, nebo jste tady host jako my všichni? My už píšeme mimo Vás, tak si s tím nelamte hlavu, dyk to nemusíte vůbec číst, když Vám to tak rve nervy. Protože si nenecháte vysvětlit, že posuzování vytržené části smlouvy-jakékoliv- bez znalosti celého obsahu je k ničemu, zejména u RK, které mívají velmi spletité a komplikované všeobecné obchodní podmínky,(pochopitelně vždy ve svůj prospěch), které mohou význam jednotlivých ustanovení smlouvy podstatně změnit,a kdo se o to pokouší, pouze klame tělem, tak navštive advokátní kancelář a máte pokoj. A my si tady budeme moci klidně dále vyznávat sympatie,aniž by nám do toho někdo kecal.
Milá dámo, v momentě, kdy jste napsala první písmeno své exibice, jste se stala veřejným "majetkem" a nemůže být ani řeči o nějaké "vaší" nebo mojí nebo jejich a pod. diskusi, tak že uberte plyn a kdyby tady napsal kdo chtěl co chtěl, tak vám to musí být šumák. O trapnosti bych se snad ani být vámi moc nezmiňovala, neb jediné, co je tady trapné, je vaše uzurpování této diskuse.
Krásně se máme všichni, kdo si to tady čteme, protože už dlouho tady nebylo tak veselo. Zkuste ještě něco přihodit.
Hmm, hezke osloveni:-) Pokud jste si ale vazena nevsimla, slovo "moji" jsem dala zamerne do U-V-O-Z-O-V-E-K. Vite co znamenaji uvozovky? Vic neni co dodat.... Snad jen - chytremu napovez... atd.
To je teda fakt bomba, minimalne deset lidi proti jednomu cloveku. To jsem jeste nezazila:-) Ale bojuju statecne ne? :-D)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.