Re: skončení PP
při vší úctě k Vaší osobě- doporučuji- Vy nedělejte nic, pouze si po večerech čtěte v ZP, protože podle dotazu budete rozhodovat o dalším osudu zaměstnance a přitom nemáte ani elementární znalosti z oblasti personalistiky a prac. práva.Takovéto pracovněprávní úkony může dělat jen ten, kdo o tom něco ví a zná právní postupy. To by za chvíli mohl propouštět zaměstnance kdejaký vrátný, alespoň v některých firmách.
Jsem k tomu nucena zaměstnavatelem, mě osobně to milé není a nesouhlasím s tímto postupem, ale pokud nechci přijít o místo, musím držet ústa a šoupat nohama. Nekontaktoval ji nikdo. Když bude mít neschopenku tak jí nemůžu dát výpověd, ale zase jak to mám vědět že ji má když mi ji nedonese?
zaměstnavatel si myslí, že když ji nekontaktuje a ona se neozve tak má právo jí dát porušení kázně.
Když ji kontaktuji a domluvíme se s ní na výpovědi pro nadbytečnost tak kolik platů jí musíme dát? to jí bude běžět výpovědní lhůta když ji nemám kam dát pracovat, pobočka kde dělala už neeistuje.
>>>>>>Dobrý den, moc prosím o radu. Zaměstnanec se měl
>>>>>>vrátit po RD ale dva dny o něm nevíme, nemáme o něj
>>>>>>už
>>>>>>zájem a chceme s ním ukončit PP tak, aby to firmu
>>>>>>stálo co
>>>>>>nejméně penez.
>>>>>>Můžeme mu dát porušení kázně, za to že nenastoupil do
>>>>>>práce, tedy bez odstpného? Nebo musíme dát výpověd a
>>>>>>odstupné? Odstupné je 2 nebo 3 platby? Když ho
>>>>>>propustím dnes tak mu poběží výpověd do 30.6. a jak
>>>>>>to
>>>>>>je –
>>>>>>bude chodit do práce a pak ještě dostane 2 odstupné a
>>>>>>nebo dostane jen to odstupné?
>>>>Pokusili jste se jí kontaktovat? Není to vaše
>>>>povinnost, ale co když vám donese za pár dnů např.
>>>>neschopenku? Abyste zrušením nebo výpovědí nenadělali
>>>>víc škody
>>>>než užitku.
>>>
>>>Jsem k tomu nucena zaměstnavatelem, mě osobně to milé
>>>není a nesouhlasím s tímto postupem, ale pokud nechci
>>>přijít o místo, musím držet ústa a šoupat nohama.
>>>Nekontaktoval ji nikdo. Když bude mít neschopenku tak
>>>jí
>>>nemůžu dát výpověd, ale zase jak to mám vědět že ji
>>>má
>>>když mi ji nedonese?
>>
>>tak co vám brání zjistit co s ní je a potom
>>postupovat
>>dál
>
>zaměstnavatel si myslí, že když ji nekontaktuje a ona
>se neozve tak má právo jí dát porušení kázně.
>Když ji kontaktuji a domluvíme se s ní na výpovědi pro
>nadbytečnost tak kolik platů jí musíme dát? to jí bude
>běžět výpovědní lhůta když ji nemám kam dát pracovat,
>pobočka kde dělala už neeistuje.
Třeba vůbec nechce nebo nemůže nastoupit do práce. To vy zřejmě nevíte, když jste ji nekontaktovali a ona vás zřejmě také ne. Možná má rodičovský příspěvek do 4 let a proto si myslí, že má i rodičovskou dovolenou do 4 let. Takže je klidně možné, že až ji písemně vyzvete, aby nastoupila do práce, tak nenastoupí. Měla ve smlouvě jenom tu pobočku, kterou jste zrušili?
Možná, že když jí pohrozíte okamžitým zrušením, tak se s vámi ráda dohodne na ukončení PP dohodou bez odstupného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.