Re: okamžité zrušení PP zaměstnavatelem
Děkuji za radu, ale zjistila jsem to v únoru nebo březnu no a pak jsem zjišťovala co a jak, takže mi bylo řečeno, že musím poslat dvakrát výzvu k odstranění nedostatků a pak zrušit prac. poměr.
Teď čekám, až se mi vrátí druhá výzva:-) Proto tak pozdě. Jinak nevím, jestli mu to můžu dát za hrubé porušení pracovní kázně...
Výzvy se používají při použití výpovědi , u toho, kdy byl v neschopnosti a nedostavil se ( dlouhodobá neomluvená absence )
jste mohli přistoupit ke zrušení hned,jak jste se to dozvěděli.
Od února trošku dlouho, já bych asi ale do toho šla i tak,trochu bych to riskla - nebude si jistý, kdy jste to zjistili, že má PN ukončenou.
pokud jstemu tu první výzvu poslali dříve než dva měsíce zpět, tak je to špatné, protože dle § 58 můžete dát výpověď nebo ok.zrušit PP jen nejdéle do dvouměsíců ode dne, kdy se zam-tel o důvodu dozvěděl. O výzvách již napsáno Karou výše, to Vám někdo nakukal blbosti. Zkuste srovnat datumy a zachránit, co se dá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.