Vlákno názorů k dotazu DPFO - daň.bonus - PROSÍM! od HP - Re: DPFO - daň.bonus - PROSÍM! Počítá to dobře....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2011 6:42

HP (neregistrovaný)

Re: DPFO - daň.bonus - PROSÍM!
    Počítá to dobře. Jednou z podmínek pro vznik bonusu je příjem za celý rok vyšší než 48000, což nesplňujete. Pokud byste nepodávala přiznání, pak jej opravdu vracet nemusíte, protože z hlediska měsíčního příjmu za 12/2010 jste na něj nárok měla. Pokud ale přiznání podáváte, pak se posuzuje splnění podmínek za celý rok a ty nesplňujete. Proto ho musíte " vrátit".

• 5. 5. 2011 9:14

D.V. (neregistrovaný)

A pozor na to, že možná dostanete pokutu za pozdní podání 500 Kč - z výše uvedeného nezjistím, zda jste měla či neměla povinnost přiznání podat. Pokud jste neměla žádný PP souběžně a měla jste vždy všude podepsané prohlášení, pak nemáte povinnost přiznání podat a pokuta nebude, v opačném případě bohužel ano:(

• 5. 5. 2011 9:25

K. (neregistrovaný)

No to je teda pěkně blbé, že to musím vracet. To pro mě teda pak bylo výhodnější, kdybych to daň. zvýhodnění za 12/2010 neuplatňovala. Povinnost podat přiznání nemám. Měla jsem DPP, DPČ a v tom prosinci už jsem pracovala normálně na pracovní smlouvu. Děkuji všem za odpovědi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).